Nyheter

Stor jazzensemblefare på Anjazz Hamar jazzfestival

Østnorsk jazzsenter melder om potensielt omfattende spredningsradius for jazz i stort format når Ensemble Denada og to ungdomsstorband inntar Anjazz Hamar jazzfestival lørdag 11. mai

Jazzfesten på Hamar er allerede godt i gang med intense festivaldager og et ambisiøst konsertprogram fra tirsdag 7. til lørdag 11. mai. Festivalledelsen melder at festivalpassene for lengst er utsolgt, men at det fortsatt er utvalgte enkeltbilletter igjen. Programmet for årets Anjazz spenner fra solo- til storformat, med rom for både barnejazz, poesijazz, kirkejazz, cooljazz, jazzrock, elektropopjazz og mere til.

 

Gatefest og ungjazz ganger to

Lørdag 11.mai har Anjazz Hamar jazzfestval bestilt både solskinn og gatefest når to ungdomsstorband fra Østnorsk jazzsenter åpner dagsprogrammet med parade fra Hamar kulturhus til Østre torg. Etter paraden har IJO ung – Innlandet ungdomsjazzorkester og BUVUS  Buskerud og Vestfold ungdomsstorband felles konsert i Hamar teater under ledelse av Nils Andreas «Nilas» Granseth og Andreas Rotevatn. 

IJO ung blåser det opp både ute og inne under årets Anjazz på Hamar. Foto: Audun Ellingsen

IJO ung består av sytten unge musikere fra Hedmark og Oppland som har spilt sammen siden sist høst. Konserten på Hamar blir deres andre offentlige opptreden, og de gleder seg stort til å møte hjemmepublikummet. Ti unge musikere fra BUVUS har også lagt helgen til Hamar for øvinger, parade og konsert. Sammen og hver for seg presenterer de to jazzorkestrene et groovy repertoar bestående av både nyskrevet norsk og klassiske standardlåter. 

Takket være et godt samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter og Anjazz, samt flere andre festivaler i Østlandsregionen, tilrettelegges det for at unge musikktalenter fra Østlandet møtes og spiller sammen på tvers av fylkes- og regionsgrensene. Konsertvirksomheten danner grunnlag for musikalsk vekst og gir positive opplevelser til både utøvere og et bredt publikum.

 

Live in Bremen live på Hamar

Ensemble Denada og Torun Eriksen avslutter en intens jazzorkester-innsats med konsert i Hamar teater lørdag ettermiddag. De har med seg Eriksens elegante komposisjoner fra utgivelsen «Live in Bremen» (Jazzland rec), elegant foldet ut i stor-format av Erlend Skomsvoll hvor pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul i et forrykende konsertformat. Ensemble Denada består av tretten av landets mest fremtredende solister og ensemblemusikere, og har denne gangen også med seg Hamars egen Kasper Skullerud Værnes på altsaks og fløyter.    

Ensemble Denada:
Torun Eriksen (vokal, komponist)
Frank Brodahl (trompet, piccolotrompet)
Marius Haltli (trompet, kornett)
Staffan Svensson (trompet, flygelhorn, althorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, basstrompet, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Martin Myhre Olsen (altsaks)
Kasper Skullerud Værnes (altsaks, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaks, bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (baritonsaks)
Olga Konkova (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Kjetil Dalland (bass)
Torstein Lofthus (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)

  • IJO ung og BUVUS, parade fra Hamar kulturhus lør 11. mai, kl 1130
  • IJO ung og BUVUS, Hamar teater lør 11. mai, kl 17 (gratis)
  • Ensemble Denada og Torun Eriksen, Hamar teater  lør 11. mai, kl 18, bill HER

Program for Anjazz Hamar jazzfestival HER

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med finansiering fra Norsk kulturråd.
Ungdomsstorbandene drives av Østnorsk jazzsenter og Innlandet og Buskerud musikkråd.
Østnorsk jazzsenter er finansiert av Norsk kulturråd, Hedmark fylkeskommune, Oppland fylkeskommune, Akershus fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune, Vestfold fylkeskommune og Oslo kommune.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev