Nyhet

Talentpris til saksofonist Erlend Furuset Jenssen

I forbindelse med åpningen av årets MaiJazz i Stavanger ble en ny musikkpris delt ut. Saksofonist Erlend Furuset Jenssen ble første prisvinner av Bates talentpris.

Den nyopprettede prisen Bates Talentpris ble utdelt mandag 6. mai i forbindelse med åpningen av Maijazz i Stavanger konserthus. Bates talentpris skal tildeles en yngre musikere som studerer musikk, hovedsakelig innenfor jazz/improvisasjon, og prisvinneren skal ha gjort seg bemerket med kunstnerisk potensiale, god instrumentforståelse og egenart. Prisen på på kr. 50 000 skal være et tilskudd til utgifter til bolig, for å frigjøre tid/ressurser til å satse på musikken.

Juryen sier følgende om prisvinneren:
«Erlend Furuset Jenssen (f. 1985) kommer opprinnelig fra Lørenskog. Han har fullført en bachelorgrad i klassisk saksofon ved Griegakademiet i Bergen, før han fortsatte med bachelorstudier i jazzsaksofon ved Universitetet i Stavanger, i tillegg til dirigentstudier. Han er nå tilknyttet UiS som masterstudent med jazz som studieretning. Juryen mener at Erlend har en spesielt god teknisk kompetanse og en bred bakgrunn som resulterer i et spesielt spennende kunstnerisk potensiale. Erlend har vist seg som en dyktig og moden musiker i en rekke prosjekter på regionens jazzscener. Han har bl.a. medvirket på flere av Bjergsted jazzensembles konserter, samt ved flere anledninger engasjert seg i samspill med medstudenter i konsertserien Blå:Trå. Han beskrives som en moderne musiker i den forstand at han så tydelig ser nytten og realiteten i å beherske og fordype seg i musikk med en sjangeroverskridende innstilling.»

Juryen som enstemmig har plukket ut den første vinneren av Bates talentpris er Cecilie Wathne (kommunikasjonssjef i Bate), Simen Kiil Halvorsen (jazzmusiker og universitetslektor i jazz ved UiS), Helleik Kvinnesland (daglig leder i Stavanger Jazzforum) og Jens Torolf Larsen (avd.-leder dans, jazz og musikkproduksjon og opptaksteknikk ved UiS).

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev