Nyhet

Talentpris til saksofonist Erlend Furuset Jenssen

I forbindelse med åpningen av årets MaiJazz i Stavanger ble en ny musikkpris delt ut. Saksofonist Erlend Furuset Jenssen ble første prisvinner av Bates talentpris.

Den nyopprettede prisen Bates Talentpris ble utdelt mandag 6. mai i forbindelse med åpningen av Maijazz i Stavanger konserthus. Bates talentpris skal tildeles en yngre musikere som studerer musikk, hovedsakelig innenfor jazz/improvisasjon, og prisvinneren skal ha gjort seg bemerket med kunstnerisk potensiale, god instrumentforståelse og egenart. Prisen på på kr. 50 000 skal være et tilskudd til utgifter til bolig, for å frigjøre tid/ressurser til å satse på musikken.

Juryen sier følgende om prisvinneren:
«Erlend Furuset Jenssen (f. 1985) kommer opprinnelig fra Lørenskog. Han har fullført en bachelorgrad i klassisk saksofon ved Griegakademiet i Bergen, før han fortsatte med bachelorstudier i jazzsaksofon ved Universitetet i Stavanger, i tillegg til dirigentstudier. Han er nå tilknyttet UiS som masterstudent med jazz som studieretning. Juryen mener at Erlend har en spesielt god teknisk kompetanse og en bred bakgrunn som resulterer i et spesielt spennende kunstnerisk potensiale. Erlend har vist seg som en dyktig og moden musiker i en rekke prosjekter på regionens jazzscener. Han har bl.a. medvirket på flere av Bjergsted jazzensembles konserter, samt ved flere anledninger engasjert seg i samspill med medstudenter i konsertserien Blå:Trå. Han beskrives som en moderne musiker i den forstand at han så tydelig ser nytten og realiteten i å beherske og fordype seg i musikk med en sjangeroverskridende innstilling.»

Juryen som enstemmig har plukket ut den første vinneren av Bates talentpris er Cecilie Wathne (kommunikasjonssjef i Bate), Simen Kiil Halvorsen (jazzmusiker og universitetslektor i jazz ved UiS), Helleik Kvinnesland (daglig leder i Stavanger Jazzforum) og Jens Torolf Larsen (avd.-leder dans, jazz og musikkproduksjon og opptaksteknikk ved UiS).

Fra forsiden

Nyhet

NMH-studentenes eksamensfestival

Mandag 20. mai starter eksamensfestivalen til impro-jazzstudenter ved Norges musikkhøgskole. Den to uker lange eksamensfestivalen på Nasjonal jazzscene i Oslo er gratis for publikum.

Nyhet

Ekstraordinær triokonsert på Blow Out

Supergruppe med David Murray i spissen: en «dream come true» forteller Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love om det forestående møtet over to kvelder på Kafé Hærverk i slutten av mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev