Nyhet

Stor festivaluke

Denne uka arrangeres intet mindre enn fire forskjellige jazzfestivaler. Maijazz i Stavanger åpner mandag 6. mai, Anjazz på Hamar og Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai samt Bodø Jazz Open med åpning onsdag 8. mai.

Jazzfestivalsesongen er allerede godt i gang. Vossa Jazz, Soddjazz og Balejazz er nylig avsluttet, og i tur og orden denne uka åpner Maijazz, Anjazz, Jazzfest og Bodø Jazz Open, før Nattjazz runder av maifestivalene i slutten av måneden.

Maijazz i Stavanger
I Stavanger konserthus mandag 6. mai åpner gitaristen Al Di Meola årets Maijazz. Espen Eriksen Trio & Andy Sheppard fortsetter kvelden på Spor5. De neste dagene står blant annet Marius Neset & Stavanger Symfoniorkester, Torun Eriksen, Significant Time, Angélique Kidjo og Jan Garbarek Group på programmet. Se hele festivalprogrammet her. Jazzinorge.no kommer tilbake med festivalanmeldelser utover i uka.

Anjazz på Hamar
Espen Eriksen Trio & Andy Sheppard kommer også til Anjazz på Hamar, og de spiller i Teatersalen på åpningsdagen tirsdag 7. mai. Mathias Eick Quintet, Ensemble Denada & Torun Eriksen, Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen, Silje Nergaard & Espen Berg og Sigurd Hole er blant andre på programmet. Se hele Anjazz-programmet her.

Jazzfest i Trondheim
Jazzfest i Trondheim åpner forsiktig tirsdag med én konsert: den New York-baserte gitaristen Miles Okazaki som spiller Thelonius Monk fortolket i solo-gitarformat. Den offisielle festivalåpningen skjer i Olavshallen onsdag med Madeleine Peyroux. Hildegunn Øiseth og Eldbjørg Raknes står også på Jazzfest-programmet med hvert sitt bestillingsverk. Kristin Asbjørnsen, Midtnorsk Ungdomsstorband, I Like to Sleep, Young Voices, Karl Seglems WorldJazz, Håvard Stubø Quartet og Beady Belle er blant andre Jazzfest-klare artister. I tillegg arrangeres Trondheim Jazz Expo for internasjonal jazzbransje, og det blir stor festaften lørdag i anledning NTNU Jazzlinjas 40-årsjubileum. Se hele Jazzfest-programmet her. Jazzinorge.no kommer tilbake med festivalanmeldelser utover i uka.

Bodø Jazz Open
Bodø Jazz Open, som tidligere har blitt arrangert på vinteren, arrangeres i år for første gang i mai måned. Festivalen åpner onsdag 8. mai og presenterer over 40 arrangementer i løpet av de fire festivaldagene.
– Vi presenterer som vanlig et fyldig program med både internasjonale storheter, up and coming-artister og også mye lokalt. Spesielt gøy at vi har fått inn Deku Trio og Sondre Kleven Quintet, som begge består av unge talentfulle musikere i godt innøvde og samspilte band. Friskt og proft, forteller festivalsjef Jan Gunnar Hoff i en pressemelding.
På årets festivalprogram står blant annet Al Di Meola, John Scofield, Natalie Sandtorv, Bodø Big Band, Emilie Nicolas, Moon Hooch og I Like to Sleep.
– Det er bare å la seg rive med av fete konserter og komme på så mye av dette som mulig. Bodø Jazz Open tar nå skrittet videre som en internasjonal jazzfestival og vi vil ha Bodø med på lasset, sier Hoff.  Se hele Bodø Jazz Open-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz slipper jubileumsprogram

Artist in Recidence John Zorn samler 33 av verdens ledende impromusikere til to konserter, Ola Kvernberg presenterer ny Steamdome-musikk, Ellen Andrea Wang hyller Charlie Haden og John McLaughlin vender tilbake til den 60. utgaven av Moldejazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev