Nyheter

Oslo 14 framfører Agnes Ida Pettersens (un)tethered

Agnes Ida Pettersen har skapt et abstrakt korverk, på grensen til musikkteater, som framføres lørdag 4.mai.

Med støtte fra Kompnistfondet har vokalensemblet Oslo 14 bestilt originalskrevet musikk av samtidskomponist Agnes Ida Pettersen. Verket har fått tittelen (un)tethered, og er et abstrakt korverk, på grensen til musikkteater. Tematisk omhandler musikken fellesskap og hvordan mennesker bindes sammen. Teksten er delvis hentet fra Nina Björks bok Lyckliga i alla sina dagar – om pengar og människors värde. 

– Oslo 14 har et fantastisk spenn i de klanglige mulighetene. Dette spennet har jeg benyttet til å blande moderne improvisasjonsteknikk med mer et tradisjonsnært uttrykk, forteller Pettersen.

(un)tethered ble urframført på samtidsmusikkfestivalen Ilios i Harstad i februar i år. Konserten på Sagene kunstsmie førstkommende lørdag blir dermed andre gang publikum får mulighet til å høre verket. Konserten vil også bestå av improvisasjoner.

Oslo 14

Oslo 14 består av en pool på tjue sangere under ledelse av Andreas Backer. Koret har siden oppstart i 2014 arbeidet med friimprovisasjon og komponert materiale, samt kombinasjoner av dette.  I høst ga ensemblet ut sin andre utgivelse, bestående av improvisasjon samt originalskrevet musikk av Guro Skumsnes Moe og Andreas Backer.

Konsert lørdag 4.mai

Sagene kunstsmie, Drøbakgata 1, Oslo
Lørdag 4.mai kl 15 (dørene åpner 1445)
Bill: 150 / 80 / u. 15 år gratis. Kun kort i døra, ikke kontant.
Forhåndssalg på Ticketco

Medvirkende:

Andreas Backer, musikalsk/kunstnerisk leder
Bendik Sells
Birte Slettevoll
Caroline A. Bakke
Eline Hellerud Åsbakk
Eva Birgitte Storrusten
Gro-Marthe Dickson
Ingrid Vik Henriksen
Karoline Ruderaas Albrigtsen
Lisbeth-Anita Grimsø Olsen
Petter Hauglum Bermingrud
Åshild Bergill Hagen

Konserten er støttet av Norsk komponistforening og Creos vederlagsfond.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Jøss, det er jazzfestivalsesong, jo

NTT er tilbake fra sommerferien, vi snakker med Ellen Andrea Wang om Molde-residency og Trond Kallevåg Hansen om Sildajazz-bestillingsverk og registrerer at jazz-Norge er overraskende travelt, alt tatt i betraktning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev