Nyhet

Markeringer av den internasjonale jazzdagen

Den 30. april er UNESCOs internasjonale jazzdag og det markeres med både konserter og debatter.

Som tidligere år har flere aktører i Oslo gått sammen om en større markering av den internasjonale jazzdagen som går over to dager. På Caféteatret søndag 28. april presenteres Kids in Jazz og Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester. Tirsdag 30. april blir det konserter med 9 Grader Nord og Derek Gripper & Steinar Raknes på Nasjonal jazzscene og Poing! på Cafeteatret. Markeringen er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Østnorsk jazzsenter, Samspill International Music Network og Barnas Jazzhus (Improbasen). I tråd med UNESCOs sin mandat arrangeres konserter med fokus på unge utøvere og på internasjonalt samarbeid.

Klimadebatt på NMH
På den internasjonale jazzdagen arrangerer studentgruppa fra Norges Musikkhøgskole en debatt som tar opp problemstillinger knyttet til klima og musikerliv. De stiller blant annet spørsmål om hvilket ansvar musikklivet har i klimakrisen, hvordan et bærekraftig musikkliv kan se ut i fremtida og hvem som er ansvarlig for å komme dit. I panelet sitter Tone Østerdal (daglig leder, Norske konsertarrangører),
Rolf Engelsen (seniorrådgiver, Norsk kulturråd), Are Sandbakken (professor, NMH og tidligere musiker) samt en musiker (tbc). Moderator er Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum og påtroppende festivalsjef for Oslo Jazzfestival.
Debatten arrangeres i kantina ved Norges Musikkhøgskole kl 12 tirsdag 30.april. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Konserter på Union Scene i Drammen
På Union Scene i Drammen er det Anna Maria Jopek Kvartett samt Tatjana Topic & Per Mathisen Duo som markerer jazzdagen 30. april. Jopeks musikk blander polsk melankoli med en drivende og karismatisk lekenhet, nysgjerrighet og åpenhet. Gullstrupen Tatjana Topic fra Bosnia-Hercegovina og den norske mester-bassisten Per Mathisen presenterer en miks av folketoner fra Balkan og jazzbass.
Konsertene arrangeres av Interkultur i samarbeid med Buskerud DKS og Buskerud Musikkråd.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev