Nyhet

Soddjazz-jubileum siste helgen i april

Festivalen Soddjazz på Inderøy i Trøndelag markerer 25-årsjubileum i år med et bredt og spennende program.

Hilde Marie Holsen, Nils Petter Molvær (solo), Kirsi Huke, Møster!, Trondheim Voices, Fire!, Elephant9 og Jazzintro-vinnerne I Like to Sleep er blant de som skal spille på jubileumsutgaven av Soddjazz som går av stabelen 25. – 28. april.

Festivalsjef Steffen Granly er svært godt fornøyd med jubileumsprogrammet:
– Fra unike, intime solokonserter til en av verdens mest profilerte trompetister. Og ikke minst at vi får internasjonale stjerner til Inderøy. Det er Stian Westerhus som har booket årets program og jeg synes han har gjort en formidabel jobb, sier Granly.

Soddjazz-stipend
I anledning jubileet har Soddjazz utlyst et jazzstipend hvor formålet er å gi unge jazzmusikere i etableringsfasen en mulighet til å arbeide målrettet mot et konkret kunstnerisk prosjekt, og å videreutvikle Soddjazz.
– Dette er første gang Soddjazz utlyser et jazzstipend, og vi er glade for å få denne anledningen til å støtte unge musikere i etableringsfasen, sier Granly.
Stipendet er finansiert av stiftelsen Trønderfruktfondet og er på kr. 50 000. Søknadsfrist var 15. april, og vinneren offentliggjøres under festivalen.

Studentdrevet festival
Det er det unike miljøet av unge jazz-studerende ved Sund folkehøgskole som er med på å gi festivalen sitt særpreg. Studentene er festival-crew, og majoriteten av disse går videre til jazzutdanning ved konservatorier eller høgskole i Norge eller utlandet.
Soddjazz samarbeider også med Nils Aas Kunstverksted, som hvert år åpner en utstilling i forbindelse med festivalen. I 2019 er det illustratør og kunstner Erlend Peder Kvam fra Inderøy som har laget Soddjazz’ grafiske profil.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev