Nyhet

Soddjazz utlyser stipend

I anledning 25-års jubileet til festivalen Soddjazz på Inderøy, utlyses et jazzstipend på kr. 50.000. Søknadsfrist er 15. april.

Formålet med Soddjazz-stipendet er å gi unge jazzmusikere i etableringsfasen en mulighet til å arbeide målrettet mot et konkret kunstnerisk prosjekt, og å videreutvikle Soddjazz. Stipendet er finansiert av stiftelsen Trønderfruktfondet.

– Dette er første gang Soddjazz utlyser et jazzstipend, og vi er glade for å få denne anledningen til å støtte unge musikere i etableringsfasen, forteller festivalsjef Steffen Granly.

Kriterier for å søke på stipendet:
– Enkeltkunstnere så vel som band (max kvintett) kan søke. Øvre aldersgrense er 30 år (gjelder samtlige dersom søker er et band).
– Stipendiaten (enkeltmusiker eller band) vil motta 50.000 kr mot skriftlig framlegging av et kunstnerisk prosjekt som stipendiaten ønsker å arbeide med.
– Stipendiaten (enkeltmusiker eller band) skal holde konsert under Soddjazz 2020, mot normalt honorar, reise og overnatting (dette kommer i tillegg til stipendet)
– Den kunstneriske idéen skal være nyskapende og framtidsrettet.

Søknad med vedlegg (CV, prosjektbeskrivelse, lydmateriale (egenprodusert) som underbygger søknadsteksten) sendes i epost til: kontakt@soddjazz.no.
Søknadsfrist er mandag 15. april 2019.
Spørsmål om Soddjazz-stipendet kan sendes på epost til festivalen.
Offentliggjøring av stipendmottaker finner sted under Soddjazz 2019.

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev