Nyhet

Soddjazz utlyser stipend

I anledning 25-års jubileet til festivalen Soddjazz på Inderøy, utlyses et jazzstipend på kr. 50.000. Søknadsfrist er 15. april.

Formålet med Soddjazz-stipendet er å gi unge jazzmusikere i etableringsfasen en mulighet til å arbeide målrettet mot et konkret kunstnerisk prosjekt, og å videreutvikle Soddjazz. Stipendet er finansiert av stiftelsen Trønderfruktfondet.

– Dette er første gang Soddjazz utlyser et jazzstipend, og vi er glade for å få denne anledningen til å støtte unge musikere i etableringsfasen, forteller festivalsjef Steffen Granly.

Kriterier for å søke på stipendet:
– Enkeltkunstnere så vel som band (max kvintett) kan søke. Øvre aldersgrense er 30 år (gjelder samtlige dersom søker er et band).
– Stipendiaten (enkeltmusiker eller band) vil motta 50.000 kr mot skriftlig framlegging av et kunstnerisk prosjekt som stipendiaten ønsker å arbeide med.
– Stipendiaten (enkeltmusiker eller band) skal holde konsert under Soddjazz 2020, mot normalt honorar, reise og overnatting (dette kommer i tillegg til stipendet)
– Den kunstneriske idéen skal være nyskapende og framtidsrettet.

Søknad med vedlegg (CV, prosjektbeskrivelse, lydmateriale (egenprodusert) som underbygger søknadsteksten) sendes i epost til: kontakt@soddjazz.no.
Søknadsfrist er mandag 15. april 2019.
Spørsmål om Soddjazz-stipendet kan sendes på epost til festivalen.
Offentliggjøring av stipendmottaker finner sted under Soddjazz 2019.

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyhet

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev