Nyhet

To om Jazzahead

Jazzahead er en viktig møteplass for jazzen i Europa og resten av verden, mener festivalsjef for Moldejazz, Hans Olav Solli, og Odd Gjelsnes som driver Losen Records.

Jazzinorge har spurt to erfarne Jazzahead-reisende om deres erfaringer fra messa.

Hans-Olav Solli, festivalsjef, Moldejazz:

­­– Jazzahead er den største møteplassen for jazz, og med Norge som partnerland, blir messa enda viktigere for Moldejazz. Det er selvfølgelig konserter å høre der, men det aller viktigste for oss er møteplassen der vi treffer kolleger fra hele Europa, og et bredt utvalg av agenter og managere. Festivalbookinger gjøres nå tidligere og tidligere, så jeg skal ha flere møter om eventuelle artistengasjementer for Moldejazz 2020.

– Kan du få solgt inn Moldejazz-prosjekter til andre land på Jazzahead?

– Absolutt. Large Unit-prosjektet til Paal Nilssen-Love oppsto på Moldejazz i 2013, og har vært spilt på fem kontinenter med nærmere 100 konserter. Nå presenterer vi det på Jazzahead i år for å hjelpe det videre ut i verden, og vi har også andre eksempler på at vi har hjulpet Moldejazz-prosjekter ut over landegrensene ved å informere om dem på Jazzahead. Et ekstra poeng er at Jazzahead også er blitt en kjærkommen anledning til å møtes for norske aktører som ellers ikke har så mye kontakt.

Odd Gjelsnes, eier/daglig leder for Musikklosen (platedistribusjon) og Losen Records (plateselskap):

– På Jazzahead treffer jeg målrettet folk som driver med jazz i Europa, og etter hvert også mange fra USA. Jeg kan få med meg veldig mange fine konserter med band jeg aldri har hørt, og møte mange fine musikere som jeg aldri før har truffet. Mønsteret er det samme gode gamle, det handler om å knytte kontakter, treffe folk, prate med folk, spise god mat, drikke og mingle.

– Du beskriver en sosial sammenkomst som også blir en ramme for forretningsvirksomhet?

– Det er jo det Jazzahead er. Litt sånn som jeg mener å huske at MIDEM var på 70 og 80-tallet, den gang alle piler i platebransjen pekte oppover. Men MIDEM mistet etter hvert all betydning, mens Jazzahead har tatt over. Det hele funker innmari bra slik det er lagt opp med masse konserter på et lite område og masse folk som stikker innom standen, Jazzahead er rett og slett en veldig koselig happening der man kan få gjort litt business også.

Terje Mosnes

Fra forsiden

Nyhet

Anja Lauvdal tildelt EDVARD-prisen

TONO har tildelt EDVARD-prisen i kategorien Åpen Klasse til Anja Lauvdal for verket From a story now lost. – Lauvdal danser med sansene våre og puster oss ut og inn som en varm damp i den kalde luften, sier juryen.

Nyhet

EDVARD-pris til Ingar Zach

Ingar Zach er tildelt EDVARD-prisen i kategorien samtid for verket Musica liquida. – Bare unntaksvis hører vi en klang som minner oss om at dette er instrumenter vi har hørt før, sier juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev