Nyhet

Urpremiere for Gard Nilssens’s Supersonic Orchestra

Under Moldejazz har årets Artist in Residence, Gard Nilssen, urpremiere på et bestillingsverk med et nytt, stort band med 16 musikere.

Gard Nilssens’s Supersonic Orchestra får urpremiere på Moldejazz 19. juli. Årets Artist in Residence har satt sammen et band med hele 16 musikere, og i besetningen finner vi tre trommeslagere, tre kontrabassister og ti blås, sterke navn som kan få pulsen i været hos de fleste som følger litt med i samtidas jazzmusikk.

If you listen carefully, the music is yours er navnet på bestillingsverket, og Moldejazz lover «improvisasjon, energi, frihet, groove, fandenivoldskhet, dynamikk og pur spilleglede». Gard Nilssen er ikke spesielt opptatt av å bli satt i bås, men hvis det nevnes at 1960-talls jazzhelter som Ornette Coleman, Don Cherry, Wayne Shorter og Pharoah Sanders betyr mye for han, samt at han fascineres og inspireres av de større ensemblene til Alexander Von Schlippenbach, Duke Ellington, Fela Kuti og Art Ensemble of Chicago, så kan man få en liten pekepinn på hvilken retning dette kan ta, skriver Moldejazz i en pressemelding.

Besetningen: Gard Nilssen-trommer (NO), Håkon Mjåset Johansen- trommer (NO), Hans Hulbækmo- trommer (NO), Petter Eldh- kontrabass (SE), Ole Morten Vågan- kontrabass (NO), Ingebrigt Håker Flaten- kontrabass (NO), Eirik Hegdal-saxofoner (NO), Per ”Texas” Johansson- saxofoner (SE), Kjetil Møster- saxofoner (NO), Hanna Paulsberg- saxofoner (NO), Mette Rasmussen- saxofon (DK), Maciej Obara- saxofon (PL), Thomas Johansson-trompet (NO), Goran Kajfes-trompet (SE), Erik Johannessen- trombone (NO), Ingrid Skanke Høsøien- lysdesign og Tor Breivik- lyddesign.

Andre nyheter fra dagens Moldejazz-slipp er trippelkonserten på Romsdalsmuseet 19. juli med Highasakite, Dagny og Lil Halima, de engelske soul/funk-legendene Incognito, Ole Børud og Spellmann-nominerte GB Blues Express i Alexandraparken 16. juli, og det unge fremadstormende bandet Master Oogway på Plassen 16. juli. Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Grete Skarpeid

Grete Skarpeid ga nettopp ut sitt andre album, «Beyond Other Stories», arrangert og produsert av Aruan Ortiz. Et filmteam har i fire år fulgt Skarpeid og hennes samarbeid med Aruan, og til høsten slippes dokumentarfilmen «Grete - and the Cuban pianist».

Nyhet

NTT: Juks og fanteri

Vi byr på faglig påfyll om ubehaget i strømmeøkonomien ved Anja Nylund Hagen og bedragerfenomenet i musikken ved Jo Fougner Skaansar, Ragnhild Fangel Jamtveit er klar med ny Pom Poko-skive, Kafé Hærverk har gitt ut en helsikkes omfangsrik samler, vi har fått leserbrev og mye mer i ukas Now's The Time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev