Nyheter

Årets Jazz i Sikte-band

Valget falt på Andre Ådland Band og Prosjekt Presthus når juryene i Bergen og Stavanger ble bedt om å velge ut to band til årets Nattjazz og Sildajazz.

Gjennom et workshop-program med totalt 20 band og påfølgende konserter i Bergen og Stavanger med 10 av dem, har disse 2 blitt valgt ut for konserter på Nattjazz og Sildajazz 2019:

Fra Bergen:
ANDREA ÅDLAND BAND
Andrea Ådland – vokal
Simel Emil Walle – gitar
Arne Toivo Fjose Sandberg – bass
Gaute Ullestad Moen – trommer

Fengslende og utfordrende tekster akkompagnert av en velklingende trio med god smak. Alle fire utviser en misunnelsesverdig ro mens de serverer troverdig kunstpop spekket med lekre detaljer. Andrea Ådland Band fremstår uredde og sjanse-villige, og det føles trygt og godt å bli med på den musikkdramatiske reisen de inviterer til. Vi håper og tror den vil vare lenge. 

Fra Stavanger:
PROSJEKT PRESTHUS
Svein Are Presthus – saksofoner
Njål Sandegren – gitar
Vetle Aakre Laupsa – kontrabass
Trond-Martin Tanke – trommer

Trygge og stilsikre musikere som evner å ha det gøy på scenen uten at det går på bekostning av samspillet, som er både modent, dynamisk og funksjonelt. Denne gjengen har fått sin dose syttitalls jazzrock og Vestkyst, enten det er den amerikanske eller den norske, og viser det med stor overbevisning, selvtillit, energi og ikke minst egne låter. Prosjekt Presthus virker å være klar for både Sildajazz og Nattjazz og alt annet som måtte komme deres vei. 

Bandene ble valgt ut av juryer bestående av både musikere og arrangører. Workshopdelen ble ledet av Bergmund Waal Skaslien som har ledet programmet i 18 år. Programmets samarbeidspartnere er Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum, Nattjazz, Sildajazz, Norsk Jazzforum og Vestnorsk Jazzsenter.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev