Debatt

Grønt reisetilbud som finnes – men ikke kan bestilles

INNLEGG: NSBs manglende tilbud for håndtering av tung bagasje, men togpersonalets gode vilje, er Anders Erikssons oppsummering av Ensemble Denadas togreiser på turné i fjor.

I anledning jazzens grønne skifte kan vi i Ensemble Denada bidra med følgende fra vår Norges-turné i fjor høst. Vi brukte tog så mye som mulig, selv om NSB ikke alltid klarte å levere. En ødelagt sovevogn ble ikke erstattet, med det resultatet at NSB måtte betale flybilletter fra Oslo til Bergen, altså fly for tog. På den positive siden har vi togpersonalet gode vilje til å tilby viktige tjenester som NSB har fjernet, nemlig håndtering av tung bagasje. Alle restaurantvogner har et bakrom med skyvedør der det er stor plass. Hvis man avtaler med togpersonalet kan man enkelt reise med for eksempel susafon på tog. Dette til tross for at slik bagasjehåndtering er umulig å bestille hos NSB! Om dette blir bedre med navnet Vy vites ikke. En annen ting er at våre politikere bør sørge for at nye typer passasjertog har plass til bagasje, enten det er kortere eller lenger strekninger. På den måten kan tog brukes som en del av et reiseopplegg på en enklere måte. Ikke bare av musikere, men alle som er på tur med utstyr eller mye bagasje, inkludert elsykkel eller ski.

Anders Eriksson
Anders Eriksson er musiker (trompet) og produsent for Ensemble Denada. Eriksson er også festivalsjef for ILIOS – Festival for ny musikk i Harstad.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev