Nyhet

Pris for språk og formidling til Jazznytt

Norsk Tidsskriftforening har tildelt Jazznytt prisen for «Språk og formidling» i konkurransen Årets tidsskrift 2019.

Norsk Tidsskriftforening arrangerer konkurransen Årets Tidsskrift, og i år mottar Jazznytt den ærefulle prisen for språk og formidling. Jazznytt skriver variert og inspirert om musikk på forbilledlig vis, mener juryen.

– Vi er svært stolte over å motta prisen for språk og formidling. Selv om rommet for kulturkritikk er truet i tradisjonelle medier, går musikkskriving og publisering gjennom en renessanse nå. Vi i Jazznytt ser på musikkskriving som en kunstform i seg selv, og vi er heldige som har noen av landets beste musikkritikere blant våre bidragsytere. Musikk kan være utfordrende å sette ord på, men denne prisen vil oppmuntre oss til å fortsette å lage et best mulig blad, sier redaktør i Jazznytt, Rob Young.

Prisen deles ut torsdag 4. april på Tidsskriftfesten kl. 1900 i Fritt Ords lokaler.

Juryen begrunnelse:
«Hvordan skrive variert og inspirert om musikk? Jazznytts årgang 2018 løser denne oppgaven på forbilledlig vis. Magasinet leverer både lange og grundige saker – gode intervjuer og tematiske artikler – i tillegg til foto, plateanmeldelser og småstoffet som man også forventer å finne i et tidsskrift. Det er kreativiteten i tidsskriftets tilnærming til musikk samt deres dyktige skribenter, som gjør at Jazznytt fortjener årets pris for språk og formidling. Jazzmiljøet i Norge er heldige som har et så engasjerende tidsskrift. Gratulerer!»

Juryen har bestått av juryleder Margunn Vikingstad (litteraturkritiker i Morgenbladet), Andreas Wiese (daglig leder Litteraturhuset i Oslo), Geir A. Skomsøy (designfaglig rådgiver), Vidar Røeggen (seniorrådgiver, Universitets- og høgskolerådet) og Gerd Johnsen (redaksjonssjef Res Publica).

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev