Nyhet

Ny, stor sponsoravtale for Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg Jazzfestival har inngått en millionavtale med GKN Aerospace Norway AS. Kongsbergbedriften går inn som hovedsponsor for festivalen.

Når Kongsberg Jazzfestival inviterer til den 55. festivalen i rekken, er det med lokalt næringsliv i ryggen. GKN Aerospace Norway AS går inn som ny hovedsponsor de neste tre årene, forteller festivalen i dag.

– Gjennom avtalen bidrar vi til at festivalen kan nå sine ambisjoner om å by på Norges beste jazzopplevelser. Derfor har vi inngått en treårig avtale, forteller Peter Hjortsberg, administrerende direktør i GKN Aerospace Norway AS, i en pressemelding fra festivalen.

Samarbeid med det lokale næringslivet er viktig for Kongsberg Jazzfestival, som også har sponsorsamarbeid med blant andre TechnipFMC, Kongsberg Gruppen og DNB.

– Næringslivet og det offentlige har også oppdaget Kongsberg Jazzfestival. De har hovedsakelig tre grunner til å inngå samarbeid med festivalen, de ønsker å skape god og ny relasjon til andre, de ønsker å gi ansatte motivasjon og de ønsker at samarbeidet skal gi god assosiasjon til produktet eller bedriften. Derfor sørger de både for konferanser, interne møter og tilstelninger og at de er deltakere på konsertene, sier festivalsjef Kai Gustavsen i pressemeldingen.

– Kulturarrangement som Kongsberg jazzfestival er av stor betydning for byens attraktivitet og utvikling, noe som er viktig for oss som arbeidsgiver og samfunnsaktør, forteller administrerende direktør Peter Hjortsberg. – Vi ønsker derfor å bidra med vår del i dette arbeidet, og samtidig benytte denne arenaen til å verdsette våre ansatte, kunder og samarbeidspartnere når byen viser seg fra sin beste side.

Fakta GKN:
• GKN Aerospace Norway AS (GAN) er en del av GKN Aerospace som har 18 000 ansatte globalt, fordelt på 50 lokasjoner i 15 land.
• GKN Aerospace Norway AS ble stiftet da GKN kjøpte Volvo Aero Norge høsten 2012. Fra 1987 het selskapet Norsk Jetmotor, fra de var en del av Kongsberg Våpenfabrikks flymotordivisjon.
• Selskapet har 500 ansatte og holder til i Kongsberg Teknologipark hvor det pågår avansert mekanisk produksjon av komponenter til flymotorer og gassturbiner, ved bruk av egenutviklede produksjonsprosesser. Kravene til presisjon og kvalitet er i særklasse 
GANs produkter leveres til den globale luftfartsindustrien og selskapet deltar i de fleste av markedets største flymotorprogrammer.

Fra forsiden

Nyhet

Inderøy jazzforum er Årets jazzklubb 2020

Inderøy jazzforum i Trøndelag ble tirsdag kveld tildelt prisen Årets jazzklubb 2020. Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev