Nyhet

Utvidet Spacemonkey til Moldejazz

Årets Artist In Residence på Moldejazz, trommeslager Gard Nilssen, åpner sin konsertrekke på festivalen med verdenspremiere på en utvidet versjon av bandet Spacemonkey.

Spacemonkey har i følge presseskrivet fra Moldejazz vært et «gi-blaffen-i-sjanger»-prosjekt for Gard Nilssen og Morten Qvenild i mer enn fem år. Utgangspunktet for Spacemonkey er improvisasjon, dansemusikk og elektronikk i spennet mellom fri jazz og åpen techno, og nå trekker duoen inn to av samtidens mest spennende improvisasjonsmusikere, Stian Westerhus og Ståle Storløkken, til en kvartett-setting på festivalen i juli. I en pressemelding fra Moldejazz forteller Gard Nilssen at medmusikerne i dette prosjektet er tre av hans favorittmusikere, som hver på sin måte er mye av årsaken til at han holder på med musikk. På Teatret Vårt 15. juli blir det verdenspremiere for den utvidede versjonen av Spacemonkey.

Prisvinnerkonsert fra Siril Malmedal Hauge
Siril Malmedal Hauge fikk på fjorårets Moldejazz den gjeve utmerkelsen «SpareBank 1 SMN Jazztalent» og nå står priskonserten på trappene. Sulaværingen har ikke hvilt på laurbærene og hennes debut som soloartist, «Uncharted Territory», kom 1. februar på Jazzland Recordings. «Siril Malmedal Hauges første album som leder er tungt lastet med gode melodier og knallsterke utøverprestasjoner.» skrev Terje Mosnes på Jazzinorge.no om debuten. Konserten på Moldejazz blir med full besetning som inkluderer strykere. Siril Malmedal Hauge «før»-åpner festivalen i Storyville mandag 15. juli.

Åpningskonserten i Bjørnsonhuset 15. juli er det for øvrig Gregory Porter som står for. Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nattjazz – 25. mai 2019

Kannegaard! Moskus!

To trioer toppet Nattjazz-lørdagen for jazzinorge.no's utsendte: Moskus og Maria Kannegaard Trio.

Meld deg på vårt nyhetsbrev