Nyhet

OsloJazz akustisk i Grønland kirke

Oslo jazzfestival tar i 2019 for første gang i bruk Grønland kirke. Der blir det akustiske konserter med Nils Petter Molvær & Nordic Voices, Trondheim Jazzorkester med Alf Hulbækmo og Bedehus & Hawaii.

Torsdag 15. august tar Oslo Jazzfestival i bruk Grønland kirke, og da med storinnrykk. Det er Alf Hulbækmo som sammen med Trondheim Jazzorkester spiller Hulbækmos bestillingsverk Skumringsbarda. Alf Hulbækmo ble utnevnt som Sparebank1 SMN JazZtipendat under Moldejazz i fjor, og dette verket har urpremiere på Moldejazz i juli. Knappe én måned seinere får OsloJazz-publikummet oppleve Skumringsbarda i Grønland kirke.

Kvelden før, onsdag 14. august, presenteres en annen stipendiat med bestillingsverk. I 2017 mottok gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen Statoil Sildajazz pris, og fikk dermed i oppdrag om å lage et bestillingsverk for fjorårets Sildajazz. Verket fikk navnet «Bedehus & Hawaii» og refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos sine besteforeldre i Bømlo, og bruker dette og andre elementer fra oppveksten hans som en inspirasjon for komposisjonene hans. For å fremføre verket har han med sin faste trio i tillegg til de kritikerroste musikerne Adrian Løseth Waade og Geir Sundstøl. Bedehus & Hawaii slippes på plate på Hubro senere i år.


Bedehus & Hawaii (pressefoto)

Nils Petter Molvær & Nordic Voices avslutter konsertrekka i Grønland kirke lørdag 17. august. Programmet deres består av rolig og vakker vokal, musikk fra middelalder til moderne tid, i utgangspunktet a cappella, kun akkompagnert av Nils Petter Molværs trompet. De begynte samarbeidet i 2013 og har siden den gang spilt konserter både i Norge og utlandet, og ga ut albumet The Bee Madrigals i 2017.

Mer om hele programmet til Oslo Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nattjazz – 25. mai 2019

Kannegaard! Moskus!

To trioer toppet Nattjazz-lørdagen for jazzinorge.no's utsendte: Moskus og Maria Kannegaard Trio.

Meld deg på vårt nyhetsbrev