Nyhet

Miloud Guiderk mottok fransk ordenen

Miloud Guiderk, kunstnerisk leder for Oslo-klubben Cosmopolite, ble i går kveld utnevnt til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur under en seremoni i den franske ambassadørboligen i Oslo.

Jean-François Dobelle, Frankrikes ambassadør i Norge, har på vegne av den franske kulturministeren utnevnt Miloud Guiderk, kunstnerisk leder ved Cosmopolite, til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur, forteller den franske ambassaden i Oslo i en pressemelding. Ordenen ble overrakt i Den franske ambassadørboligen 26. februar 2019 under en seremoni i nærvær av Guiderks nærmeste, samt personer fra kulturlivet.

Ambassadøren understreket i sin tale at Miloud Guiderk ble tildelt utmerkelsen for hans årelange bidrag for å fremme franske og frankofonske musikkartister i Norge, bl.a under den årlige Frankofonifestivalen i hovedstaden. Han sa videre at et sterkt og godt samarbeid med Institut français i Oslo har gjort det mulig å oppleve store artister som Stéphane Grapelli, Marcel Azzola, Manu Katché og Cheb Khaled på Cosmopolite. Mange av disse artistene har opptrådt for aller første gang i Norge ved hjelp av Miloud Guiderks fantastiske nettverk og utrettelige innsats. Han er også en sann venn av Frankrike, et land han har besøkt ved en rekke anledninger, blant annet i forbindelse med jazzfestivalen i Nice, uttalte ambassadøren.

Om Ordenen for kunst og litteratur
L’Ordre des Arts et des Lettres er en fransk orden som tildeles av det franske kulturdepartementet for å belønne «de som har utmerket seg gjennom kreativitet innen kunst eller litteratur eller gjennom bidrag som har spredt fransk kunst og litteratur i verden». Den tildeles personer som, i eller utenfor Frankrike, har utmerket seg med sitt kunstneriske virke eller ved sitt forfatterskap. Den ble innstiftet 2. mai 1957. Den er inndelt i tre grader: kommandør (commandeur), offiser (officier), ridder (chevalier).

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev