Nyhet

Miloud Guiderk mottok fransk ordenen

Miloud Guiderk, kunstnerisk leder for Oslo-klubben Cosmopolite, ble i går kveld utnevnt til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur under en seremoni i den franske ambassadørboligen i Oslo.

Jean-François Dobelle, Frankrikes ambassadør i Norge, har på vegne av den franske kulturministeren utnevnt Miloud Guiderk, kunstnerisk leder ved Cosmopolite, til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur, forteller den franske ambassaden i Oslo i en pressemelding. Ordenen ble overrakt i Den franske ambassadørboligen 26. februar 2019 under en seremoni i nærvær av Guiderks nærmeste, samt personer fra kulturlivet.

Ambassadøren understreket i sin tale at Miloud Guiderk ble tildelt utmerkelsen for hans årelange bidrag for å fremme franske og frankofonske musikkartister i Norge, bl.a under den årlige Frankofonifestivalen i hovedstaden. Han sa videre at et sterkt og godt samarbeid med Institut français i Oslo har gjort det mulig å oppleve store artister som Stéphane Grapelli, Marcel Azzola, Manu Katché og Cheb Khaled på Cosmopolite. Mange av disse artistene har opptrådt for aller første gang i Norge ved hjelp av Miloud Guiderks fantastiske nettverk og utrettelige innsats. Han er også en sann venn av Frankrike, et land han har besøkt ved en rekke anledninger, blant annet i forbindelse med jazzfestivalen i Nice, uttalte ambassadøren.

Om Ordenen for kunst og litteratur
L’Ordre des Arts et des Lettres er en fransk orden som tildeles av det franske kulturdepartementet for å belønne «de som har utmerket seg gjennom kreativitet innen kunst eller litteratur eller gjennom bidrag som har spredt fransk kunst og litteratur i verden». Den tildeles personer som, i eller utenfor Frankrike, har utmerket seg med sitt kunstneriske virke eller ved sitt forfatterskap. Den ble innstiftet 2. mai 1957. Den er inndelt i tre grader: kommandør (commandeur), offiser (officier), ridder (chevalier).

Fra forsiden

Nattjazz – 25. mai 2019

Kannegaard! Moskus!

To trioer toppet Nattjazz-lørdagen for jazzinorge.no's utsendte: Moskus og Maria Kannegaard Trio.

Meld deg på vårt nyhetsbrev