Nyhet

Buddy på Årets jazzklubb

Med to nordiske samarbeid og et solosett fra den ferske Buddyprisvinneren Ingebrigt Håker Flaten blir det et usedvanlig fullstappet program på Blow Out i Oslo tirsdag 26. februar.

Blow Out, Konsertforeningas klubb for improvisert musikk og frijazz, annenhver tirsdag på Kafé Hærverk i Oslo, fikk nylig prisen for Årets Jazzklubb fra Norsk jazzforum, og kvitterer omgående med et tirsdagsprogram bestående av tre sett, ett mer enn hva man vanligvis får for inngangspengene. Klubben har invitert en annen, enda ferskere prisvinner, bassist Ingebrigt Håker Flaten (kjent fra blant annet Atomic, The Thing og The Young Mothers) til å gjøre et solosett, et sjeldent, men desto mer ærefullt oppdrag i Blow Out-sammenheng. Demonstrert av bredden og åpenheten i de musikalske prosjektene Håker Flaten jobber med er de potensielle innfallsvinklene til soloformatet mange og uforutsigbare, og tar man turen til den høyst nære og intime scenen på Hærverk vil man få oppleve Buddyprisvinnerens skapende hjerne utfolde seg i sanntid.

De to andre settene denne tirsdagskvelden står  i den nordiske samarbeidsåndens tegn. Blow Out har gjennom årene befestet seg som et samlingspunkt og essensielt turnéstopp for improviserende musikere fra våre naboland, og ble i fjor belønnet for dette arbeidet ved å bli innlemmet i Nordisk Kulturfonds PULS-satsning, som knytter sammen arrangører og musikere fra de nordiske landene. Blow Out sin samarbeidspartner i prosjektet er danske ILK Music, et musikerdrevet kollektiv og plateselskap. Årets første PULS-konstellasjoner er en kvartett bestående av den Sverige-baserte, portugisiske trompetisten Susana Santos Silva, danskene Lars Greve (treblås) og Mark Solborg (gitar) og norske Ingar Zach på perkusjon samt en trio bestående av Christian Wallumrød på tangenter og elektronikk, og svenskene Qarin Wikström (vokal og elektronikk) og Anna Petrini (blokkfløyte og elektronikk). Begge konstellasjonene har allerede vært i aksjon i under Vinterjazz i København forrige uke, og kommer til Hærverk med baggasjen fylt med nye impulser og kreativt påfyll.

Bordet er dermed dekket for en musikalsk spennende helaften med utøvere fra Nordens absolutt øverste hylle. 

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev