Nyheter

Buddy-prisen til Ingebrigt Håker Flaten

Bassist Ingebrigt Håker Flaten er tildelt norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddy-prisen, for 2018. I begrunnelsen for prisen sier styret i Norsk jazzforum blant annet at Ingebrigt Håker Flaten vært en av de mest sentrale musikerne på den norske jazzscenen siden midten av 90-tallet, og at han har helt egen åpenhet i sin tilnærming til jazzens vesen til stor inspirasjon for medmusikere.

Buddy-prisen ble tildelt Ingebrigt Håker Flaten i forkant av en konsert han gjorde sammen med Krokofant lørdag 23. februar på Dokkhuset Scene i Trondheim. Det er den nasjonale medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum som tildeler Buddy-prisen. Prisen ble overrakt av Trude Storheim, styremedlem i Norsk jazzforum og festivalsjef for Vossa Jazz.

– Ingebrigt Håker Flaten er ein energisk, open og kontrollert bassist som jobbar hardt med heile verda som nedslagsfelt. Han er involvert i mange band og konstellasjonar og han verkar grenselaus i sin tilnærming til musikken. Årets Buddy til frittgåande og fantastiske Ingebrigt Håker Flåten er vel fortent, sier Storheim.
Saken fortsetter under bildet.

Trude Storheim overrekker Buddy-prisen til Ingebrigt Håker Flaten. Foto: Arne Hauge

Håker Flaten er opprinnelig fra Oppdal og utdannet ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim. Han er i dag bosatt i USA, men er fortsatt en tydelig og viktig brikke på vår hjemlige jazzarena, både som medlem i velkjente og godt etablerte prosjekter som Atomic og The Thing, gjennom ulike prosjekter med andre norske musikere, og gjennom konstellasjoner som for oss er nye bekjentskaper, som blant annet The Young Mothers, hans eget prosjekt fra sin nye hjemby Austin, Texas, som han har vært i Norge med flere ganger. Han er på denne måten med på å utvikle og ikke minst berike den norske jazzscenen.

Buddy-mottakere viser høydepunktene i norsk jazz
Buddy-prisen har med få unntak vært delt ut årlig siden 1956. Et tilbakeblikk på Buddy-mottakerne er som å oppleve høydepunktene i norsk jazz de siste seks tiårene. Med Buddy-prisen følger en statuett av den legendariske trompeteren Buddy Bolden, gjenskapt av billedkunstneren Lise Frogg samt 50.000 kroner fra Norsk jazzforum. Her finner du oversikt over alle Buddy-mottakerne.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Buddyprisvinner Ingebrigt Håker Flaten:
«Ingebrigt Håker Flaten har siden midten av 90-tallet vært en av de mest sentrale musikerne på den norske jazzscenen. Han har samarbeidet med en lang rekke både norske og utenlandske musikere, og har gjennom sin åpne tilnærming til musikken vist en stor kunstnerisk bredde i en rekke ulike band. Ingebrigt Håker Flaten har vært særdeles delaktig i å definere den «nye» norske jazzen, og er en naturlig musikalsk drivkraft i enhver konstellasjon. Vi kjenner ham som alltid forskende og uredd i sin musikalske tilnærming, og en inspirator for den yngre generasjonen musikere.

Ingebrigt Håker Flaten er i dag bosatt i USA, men er fortsatt en tydelig og viktig brikke på vår hjemlige jazzarena, både som medlem i velkjente og godt etablerte prosjekter som Atomic og The Thing, gjennom ulike prosjekter med andre norske musikere, og gjennom konstellasjoner som for oss er nye bekjentskaper, som blant annet The Young Mothers, hans eget prosjekt fra sin nye hjemby Austin, Texas, som han har vært i Norge med flere ganger. Han er på denne måten med på å utvikle og ikke minst berike den norske jazzscenen.

Ingebrigt Håker Flaten har en helt egen åpenhet i sin tilnærming til jazzens vesen. Denne egenskapen er til stor inspirasjon for medmusikere i begge ender av aldersskalaen, og har gjort ham til en meget ettertraktet musiker, både i Norge og internasjonalt.» 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev