Nyhet

Ni nye band klare for Jazzfest

Hildegunn Øiseth og Eldbjørg Raknes kommer til Jazzfest i Trondheim med hvert sitt bestillingsverk. Madeleine Peyroux og Beady Belle er blant andre Jazzfest-klare artister.

Madeleine Peyroux står for den offisielle åpningen av Trondheim Jazzfestival i Olavshallen mai. Festivalen slipper også i dag dobbelkonsert med Beady Belle og Tony Allen, Trond Wiger, amerikanske Sylvie Courvoisier Trio, eksperimentelle KUU! fra Berlin og islandske ADHD.

Bestillingsverk av Hildegunn Øiseth
Trondheims egen Hildegunn Øiseth er i vinden som aldri før. Hun turnerer verden rundt med Trondheim Jazzorkester, Marilyn Mazur, Sharaka Ensemble eller egne band.
– Jazzfest har som mål å stimulere eget miljø med oppdrag og nyskapning. I så måte blir urframføringen av «Panda» noe av det vi gleder oss mest til. Hildegunn har håndplukket musikere som hver for seg er sterke stemmer og vi ser fram til en meget spennende konsert, skriver Jazzfest i en pressemelding.
Hildegunn Øiseth (trompet og bukkehorn) har med seg Niklas Rydh (trombone og tuba), Sissel Vera Pettersen (saksofoner og vokal), Olav Torget (gitarer), Gjermund Silseth (bass) og Gregor Hilbe (trommer og elektronikk)

Ny musikk av Eldbjørg Raknes
Eldbjørg Raknes har i mange år gjort seg bemerket med sin stemme, sine låter og sine improvisasjoner. Solokonseptet er artistens stemme i kombinasjon med live-sampling, perkusjon og keyboard – en miks av melodier, låter, lyder, harmonier og unike lydlandskap. Raknes har samarbeidet tett med lydmagiker Tor Breivik i mange år. På Jazzfest jekker de samarbeidet enda ett hakk tettere, og sammen vil de bokstavelig talt omfavne oss med lyd. Konserten vil inneholde nyskrevet musikk, bestilt av Jazzfest.

Mer om Jazzfest-programmet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Pepperfuglens vingeslag

Utdrag fra ny bok om Afric Pepperbird, forfatter Jan Omdahl om albumet, gåten Garbarek og funnet av Belonging-testpressen, Jovan Pavlovics trekkspillnyvinninger, fem år med Fieh og julekonsertsesongen er i gang.

Nyhet

Trippel-slipp fra KongsbergJazz

Prisvinner Thomas Strønen med bestillingsverket "Et ørlite beat", Joel Ross 'Parables' og Trondheim Jazz Orchestra & GURLS er første slipp fra Kongsberg Jazzfestival 2023.

Meld deg på vårt nyhetsbrev