Nyhet

Et knippe festivalslipp

Jazzfestivalene kommer stadig med programnyheter, og blant den siste ukas slipp er Daniel Herskedal – Voyage og Maria Kannegaard Trio på Moldejazz, Miles Okazaki plays Thelonious Monk på Maijazz, Joey DeFrancesco & Billy Hart og Erlend Apneseth på Kongsberg Jazzfestival samt Ruby og Hedvig Mollestad på Nattjazz.

Utover vinteren og våren kommer som vanlig landets jazzfestivaler med programslipp på løpende bånd. Den siste uka har fire av festivalene sluppet nye navn, og vi har samlet de sammen her.

Moldejazz
Programmet i Molde Domkirke er komplett for 2019 med Daniel Herskedals «Voyage» og Susanna Wallumrøds «Go Dig My Grave». Supergruppa Rymden og Bill Frisell & Thomas Morgan duo er sterke navn til Teatret Vårt på Plassen. Årets Artist In Residence, Gard Nilssen, har gitarlegenden Bill Frisell som et av sine største musikalske forbilder og Gard vil gjeste inn som trommeslager på tampen av konserten med Frisell og Morgan. En av de mest innovative artistene på den amerikanske vestkysten Louis Cole kommer til Alexandraparken. Der blir det også gjensyn med Adam Douglas som gjorde stor suksess på festivalen i fjor. Moldejazz åpner i 2019 et helt nytt spillested for akustiske og kammermusikalske uttrykk, Rådsalen. Der presenteres Sigurd Hole solo og Håkon Kornstad Trio. Det kommer spennende artister til Storyville-lokalet på Plassen: orgeltrioen Goldings/Bernstein/Stewart, JUNO og Maria Kannegaard Trio.  Mer om Moldejazz-programmet her.

Maijazz
Gitaristen Miles Okazaki har arrangert Thelonious Monk-komposisjoner for sologitar, og onsdag 8. mai kan det oppleves under Maijazz. Okazaki innså nylig at Monks komplette sangbok, basert på listen fra The Thelonious Monk Fake Book av Steve Cardenas og Don Sickler, aldri hadde blitt arrangert på nytt for en sologitarist. Miles Okazaki sitt nye prosjekt, Work, gjør akkurat dette, og avslører i minste detalj det som gjør Monks låter så godt likt. Mer om Maijazz-programmet her.

Kongsberg Jazzfestival
Japansk perfeksjon, historisk orgeljazz i verdensklasse og årets fylkeskunstner i Buskerud er klare for Kongsberg Jazzfestival 2019. Helt siden slutten av syttitallet har japanske Ikue Mori vært en meget betydelig figur i det alternative musikkmiljøet i New York, og hun kan oppleves på Galleri Åkern 5. juli. Joey DeFrancesco er hovedmannen bak revitaliseringen av orgeljazzen, og hans nye album «In The Key Of The Universe» er ute denne våren. Til Kongsbergjazz 5. juli tar han med seg slagverkeren Billy Hart. Erlend Apneseth er årets fylkeskunstner i Buskerud, og i Kongsberg kirke 4. juli urframføres bestillingsverket Fragmentarium. Mer om Kongsberg Jazzfestival-programmet her.

Nattjazz
På Nattjazz debuterer Gard Nilssen (trommer), David Wallumrød (tangenter) og Johan Lindstrøm (gitar) som trioen Ruby. Trioen spiller på USF Verftet 30. mai. Årets Tingingsverk på Vossa Jazz blir å høre også på Nattjazz i år. Tingingsverk-komponist Hedvig Mollestad har med seg Susana Santos Silva (trompet), Marte Eberson (tangenter), Jon Balke (tangenter), Ole Mofjell (perkusjon) og Torstein Lofthus (trommer) på USF Verftet 25. mai. Mer om Nattjazz-programmet her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev