Nyheter

119 norske musikere til Jazzahead

Når Norge er partnerland på verdens største jazzmesse, jazzahead!, i Tyskland i april, står 119 norske musikere med 26 forskjellige band på programmet. – Norge som partnerland på Jazzahead i Bremen er vår største internasjonale jazzsatsing noensinne, og sammen med norsk fokus i både Berlin og Frankfurt har vi en enestående mulighet til å profilere norsk kunst og kultur internasjonalt, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Hele programmet for den norske jazzahead!-satsingen er nå sluppet, og det viser en imponerende liste med norske toppmusikere på tvers av generasjoner og stilretninger.  Totalt 119 norske musikere med 26 band får plass i jazzahead!- og kulturfestivalprogrammet.

– Tyskland er det største markedet i Europa for norske jazzmusikere, og med verdens jazzbransje til stede på jazzahead!, har vi en unik mulighet til å bygge videre på norsk jazz’ suksesshistorie, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Årlig spiller norske musikere mange konserter i Tyskland med Berlin, München og Hamburg som de viktigste byene. Flere norske jazzmusikere har kontrakter med plateselskaper som ECM og ACT samt større agenter og distributører, noe som har stor betydning for spredningen av norsk jazz, ikke bare i Tyskland, men også til resten av verden.

– Tyskland og jazzahead! er en viktig markedsplass for jazzartister med internasjonale ambisjoner. Vi trenger å bygge relasjoner og skape et inntektsgrunnlag der ute om artistene og bransjen skal vokse videre, både kunstnerisk og økonomisk, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Stort festival- og kulturprogram
– Eg ser veldig fram til å spela på JazzAhead 2019. Er vi fokusert i alle ledd, veit eg at det kan løsna for musikken min, særleg i Tyskland og på andre marknader i Europa, sier Karl Seglem som skal spille med sitt band under Norwegian Night.  – Eg håpar vi, norsk jazz, kan trekka mange nysgjerrige lyttarar og seriøse bransjefolk til Schlachthof og Halle 7 – heile kvelden. Det blir digg, sier Seglem.

Norsk musikk får stor plass i festival- og kulturprogrammet i Bremen i april. Karin Krog & John Surman spiller under den offisielle åpningen i messehallen torsdag 25. april. Mathias Eick Quintet og Trail Of Souls feat. Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud & In The Country spiller på den norske gallakonserten fredag 26. april. På Club Night-programmet lørdag 27. april står Susanna, Erlend Apneseth Trio, Hilde Louise Asbjørnsen og Stephan Meidell.  Mats Eilertsen Trio og Trygve Seim Sangam spiller på ECM Norwegian Club Night lørdag 27. april i anledning femtiårsjubileet til det anerkjente tyske plateselskapet ECM Records. Mari Boine og Håkon Kornstad Trio åpner 13. april en to uker lang kulturfestival. Ytterligere fire norske band står på kulturfestivalprogrammet som presenterer norsk musikk, litteratur, film og utstillinger i byen Bremen i forkant av jazzahead!.

De åtte norske bandene som spiller under Norwegian Night ble offentligjort under Winter Jazz Fest i New York i januar.  Disse er Thomas Strønen’s Time is a Blind Guide, Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Frode Haltli Avant Folk, Espen Berg Trio, Hedvig Mollestad Trio, Skadedyr, Karl Seglem Band og Kristin Asbjørnsen. I tillegg skal DJ Strangefruit spille på Norwegian Night Afterparty.
Paal Nilssen-Love Large Unit avslutter det hele med «Nordic at Noon», en felles-nordisk bransjebrunsj, søndag 28. april. Denne konserten presenteres av Moldejazz.

Åpent hus 6. mars
Music Norway og Norsk jazzforum inviterer musikere og jazzbransje til åpent hus, «Getting ready for Jazzahead! 2019!», i Music Norways lokaler onsdag 6. mars. Kunstnerisk leder i jazzahead! samt representanter fra europeiske PR- og managementbyrå skal gi musikere og bransje gode verktøy og innsikt i hvordan man kan best utnytte den norske satsingen på verdens største jazzmesse. Møtet tar utgangspunkt i jazzahead!, men vil være nyttig for alle som er interessert i internasjonalt arbeid.
– Det er viktig at vi benytter anledningen med denne satsningen til å lage gode ringvirkninger for hele bransjen. De som ikke selv kan være til stede i Bremen skal også få mulighet til å styrke seg på det internasjonale arbeidet, og dette vil de få anledning til på fagdagen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Norway at jazzahead! 2019 er et samarbeid mellom Norsk jazzforum og Music Norway, med støtte fra Kulturdepartementet, Utenriksdepartementet og NORLA, og er en del av den norske kultursatsningen i Tyskland i 2019 som også inkluderer bokmessen i Frankfurt og filmfestivalen Berlinalen.

På jazzahead-programmet har disse kommet til:
– Trygve Seim – Sangam
– Mats Eilertsen Trio
– Susanna (solo)
– Erlend Apneseth Trio
– Stephan Meidell
– Hilde Louise Asbjørnsen
– Karin Krog & John Surman

Til kulturfestivalen er disse booket:
– Mari Boine Trio
– Håkon Kornstad Trio
– Arild Andersen and Uli Beckerhoff – Together again
– Lasse Marhaug – The Sound of the Arctic Circle
– Jan Erik Vold, Ellen Bødtker, Trygve Seim, Eirik Raude: Sommeren der ute
– Ingun Bjørnsgaard / Christian Wallumrød
– Ketil Bjørnstad, Lars Saabye Christensen, Anneli Drecker: A Suite of Poems

Fra tidligere er disse bekreftet jazzahead!:
– Thomas Strønen’s Time is a Blind Guide
– Gard Nilssen´s Acoustic Unity
– Frode Haltli Avant Folk
– Espen Berg Trio
– Hedvig Mollestad Trio
– Skadedyr
– Karl Seglem Band
– Kristin Asbjørnsen
– DJ Strangefruit
– Mathias Eick Quintet
– Trail of Souls feat. Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud & In the Country
– Paal Nilssen-Love Large Unit

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev