Nyhet

Master Oogway nominert til NOPA-stipendet

Jazzkvartetten Master Oogway er nominert til NOPA-stipendet som deles ut på by:Larm i månedsskiftet februar/mars.

NOPA-stipendet gis til låtskrivere som kommer til å prege musikklivet fremover, og består av 25.000 kroner. Stipendet deles ut på by:Larm i Oslo, rett før stipendmottakeren skal spille sin konsert.

– NOPA-stipendet er en måte å løfte frem de låtskriverne vi tror kommer til å prege musikklivet fremover, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, i en pressemelding.

Master Oogway er nominert sammen med Chika Dole, brenn., Lil Halima, TØFL og Tempel. Blant tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi låtskrivere som Aurora, Dagny og Softcore untd. Hvert år velges en ny jury som skal plukke ut hvem de har troen på fremover. I år er det Inge Bremnes, Mikhael Paskalev, Hanne Kolstø og Stine Andreassen som har valgt ut de nominerte.

NOPA skriver følgende om Master Oogway:
Master Oogway er en høyenergisk jazzkvartett. Dette er et band som virkelig bobler over av temperament og energi. Musikerne har latt seg inspirere av den mer kraftfulle delen av jazztradisjonen fra 1960-tallet. Men det er mer her! Gitaristen går ikke av veien for å fyre løs med kraftfulle salver. Saksofonist Skeidsvoll har en tone og et trøkk i hornet sitt som får nostalgikere til å tenke på (fri-)jazzens store saksofonhelter. Bandets komposisjoner er mektige og melodiøse, og når både trommis og bassist er helt på samme bølgelengde, blir enhver konsert med Master Oogway en meningsfull fritime.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev