Nyhet

Hoem-hyllest på Moldejazz

Forfatter Edvard Hoem hylles med festkonsert i Bjørnsonhuset på Moldejazz’ avslutningsdag. I spissen for et stjernelag av musikere står sanger Ine Hoem og arrangør Erlend Skomsvoll som har laget nye arrangement av sanger med Hoems tekster.

Det var Ine Hoem, utdannet ved jazzlinja i Trondheim og med flere kritikerroste album bak seg, som kontaktet Moldejazz og luftet tanken om en konsertfeiring, forteller festivalen i en pressemelding. Moldejazz tente på ideen, og kontaktet Erlend Skomsvoll for å skrive nye arrangement av musikk til utvalgte tekster av Edvard Hoem. Skomsvoll er en merittert pianist, komponist og arrangør, som har jobbet med storheter som Chick Corea og Pat Metheny. Sammen med Ine, som forøvrig er datter av forfatteren, er han i gang med å produsere en forestilling for minnebøkene.

Klangen av Hoem
Prosjektet har fått tittelen «Klangen av Hoem», og klangen arrangeres og styres av Erlend Skomsvoll. Han har tatt med seg blant annet Edvard Hoems mangeårige samarbeidspartner Henning Sommerro, som har skrevet musikk til mange Hoem-tekster. Forestillingen vil i tillegg speile andre komponisters samarbeid med Hoem, og vise at syttiåringen har et repertoar som står sterkt også i 2019, gjennom gode tekster, innovativ musikk og et stjernelag av musikere. Skomsvoll forteller at «Klangen av Hoem» går på at Hoems uttrykk er så personlig og egenartet, at om han selv eller andre framfører tekstene, hører man uansett hvem som har skrevet dem. Denne klangen framføres i stort format på årets Moldejazz, nærmere bestemt i Bjørnsonhuset på festivalens avslutningsdag 20. juli.

Orkester: Erlend Skomsvoll, piano og arrangementer/Ine Hoem, vokal/Trygve Fiske, kontrabass/ Håkon Mjåset Johansen, trommer/Birger Mistereggen, perkusjon, munnharpe m.m./Martin Myhre Olsen, Hanna Paulsberg/Elisabeth Lied Trøen/John Pål Inderberg, saxofoner m.m./Oslo Strings: Ragnhild Lien/Lise Voldsdal/Isa Caroline Holmesland/Kaja Fjellberg Pettersen. Dessuten medvirker Edvard Hoem og Henning Sommerro.

Tidligere har Moldejazz sluppet dags/ukespass/2-dagerspass til Romsdalsmuseet, Marcus Miller Laid Black Tour, Melody Gardot, Ambrose Akinmusire Origami Harvest, Take 6, Blood, Sweat & Tears, Gard Nilssen Acoustic Unit feat. Ambrose Akinmusire, Bushman’s Revenge m. gjester, Madrugada/Gåte/Luke Elliot, Henry Threadgill – Zooid, Fred Hersch Trio, Trondheim Jazzorkester & Alf Hulbækmo, Kaja Draksler Octet, Mathilde Grooss Viddal og FriEnsemblet, Amgala Temple, LRK Trio og Joshua Redman – Still Dreaming.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev