Nyhet

Premiereslipp fra Maijazz

På Maijazz 2019 vil tre nye prosjekter ha premiere: Helge Lien trio med Tore Brunborg, Valkyrien Allstars møter Bjergsted Jazzensemble samt Hildegunn Gjedrem med prosjektet Voice on Voice.

På årets Maijazz har vokalist og komponist Hildegunn Gjerdrem premiere på sitt nye prosjekt Voice on Voice. Her sveiser Hildegunn sammen sin kjærlighet for vokalarrangering med nykomponert musikk. Med én fot i Lilith Fair og den andre plantet i jazztradisjonen, bruker Hildegunn et harmonisk og melodisk språk til å fortelle sine historier. Hennes rike og nyanserte vokalstil i samspill med fyldig bakgrunnsvokal gir en kombinasjon man sjelden hører på jazzscener, skriver Maijazz i presseslippet, og dette får publikum oppleve selv i Stavangeren 8. mai.

Helge Lien trio med Tore Brunborg
Maijazz-publikummet blir de første som får oppleve Helge Lien Tro og Tore Brunborg sammen. Det ligger an til å bli både vakkert, lyrisk, rått og eksplosivt.

– Tore Brunborg har vært et av mine største forbilder siden jeg begynte å høre på jazz. Han er en tilstedeværende og intuitiv musiker med et unikt melodiøst og dynamisk uttrykk. Det går fra innestengte, nesten uhørlige rop til brusende kaskader av lyd. Jeg gleder meg enormt til å spille med ham og trioen min på Maijazz, sier Helge Lien i en pressemelding.

Helge Lien Trio markerer i år sitt 20-årsjubileum, og består i dag av Helge Lien (piano), Mats Eilertsen (bass), Per Oddvar Johansen (trommer). Trioen gir i april ut plate nummer 10. Siden starten i 1999 har trioen markert seg som et av landets ledende jazzband, med hundrevis av konserter i Europa og i Asia, og et mangeårig suksess-samarbeid med den polske fiolinvirtousen Adam Baldych. Tore Brunborg (sax) har preget den norske jazzen i flere tiår med sin varme, inderlige og ekspressive stil. Han har vært med å skape norsk jazzhistorie med blant andre Masqualero, Tord Gustavsen og Ketil Bjørnstad i tillegg til sine egne prosjekter med musikere som Bugge Wesseltoft og Eivind Aarseth.

Valkyrien møter Bjergsted Jazzensemble
Maijazz har en god tradisjon i å utfordre lokale Bjergsted Jazzensemble til samspill med spennende artister, og ingen unntak for årets festival. I år kan publikum se fram til et unikt samarbeid med Valkyrien Allstars. Bandet har siden oppstarten i 2005 vært et friskt pust i den norske musikkfloraen, en blanding mellom det tradisjonelle og det moderne – hele tiden med sin særegne signatur. Valkyrien Allstars har gjennom årene utviklet seg til å bli et lokomotiv innenfor nyskapende band i folkemusikken.
Bjergsted Jazzensemble har tidligere spilt med storheter som Ralph Towner, John Scofield, Bugge Wesseltoft og Rolf Lislevand.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev