Nyhet

Premiereslipp fra Maijazz

På Maijazz 2019 vil tre nye prosjekter ha premiere: Helge Lien trio med Tore Brunborg, Valkyrien Allstars møter Bjergsted Jazzensemble samt Hildegunn Gjedrem med prosjektet Voice on Voice.

På årets Maijazz har vokalist og komponist Hildegunn Gjerdrem premiere på sitt nye prosjekt Voice on Voice. Her sveiser Hildegunn sammen sin kjærlighet for vokalarrangering med nykomponert musikk. Med én fot i Lilith Fair og den andre plantet i jazztradisjonen, bruker Hildegunn et harmonisk og melodisk språk til å fortelle sine historier. Hennes rike og nyanserte vokalstil i samspill med fyldig bakgrunnsvokal gir en kombinasjon man sjelden hører på jazzscener, skriver Maijazz i presseslippet, og dette får publikum oppleve selv i Stavangeren 8. mai.

Helge Lien trio med Tore Brunborg
Maijazz-publikummet blir de første som får oppleve Helge Lien Tro og Tore Brunborg sammen. Det ligger an til å bli både vakkert, lyrisk, rått og eksplosivt.

– Tore Brunborg har vært et av mine største forbilder siden jeg begynte å høre på jazz. Han er en tilstedeværende og intuitiv musiker med et unikt melodiøst og dynamisk uttrykk. Det går fra innestengte, nesten uhørlige rop til brusende kaskader av lyd. Jeg gleder meg enormt til å spille med ham og trioen min på Maijazz, sier Helge Lien i en pressemelding.

Helge Lien Trio markerer i år sitt 20-årsjubileum, og består i dag av Helge Lien (piano), Mats Eilertsen (bass), Per Oddvar Johansen (trommer). Trioen gir i april ut plate nummer 10. Siden starten i 1999 har trioen markert seg som et av landets ledende jazzband, med hundrevis av konserter i Europa og i Asia, og et mangeårig suksess-samarbeid med den polske fiolinvirtousen Adam Baldych. Tore Brunborg (sax) har preget den norske jazzen i flere tiår med sin varme, inderlige og ekspressive stil. Han har vært med å skape norsk jazzhistorie med blant andre Masqualero, Tord Gustavsen og Ketil Bjørnstad i tillegg til sine egne prosjekter med musikere som Bugge Wesseltoft og Eivind Aarseth.

Valkyrien møter Bjergsted Jazzensemble
Maijazz har en god tradisjon i å utfordre lokale Bjergsted Jazzensemble til samspill med spennende artister, og ingen unntak for årets festival. I år kan publikum se fram til et unikt samarbeid med Valkyrien Allstars. Bandet har siden oppstarten i 2005 vært et friskt pust i den norske musikkfloraen, en blanding mellom det tradisjonelle og det moderne – hele tiden med sin særegne signatur. Valkyrien Allstars har gjennom årene utviklet seg til å bli et lokomotiv innenfor nyskapende band i folkemusikken.
Bjergsted Jazzensemble har tidligere spilt med storheter som Ralph Towner, John Scofield, Bugge Wesseltoft og Rolf Lislevand.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev