Nyhet

Sesongåpning med Blow Out

Partymusikk fra Cortex og fokus på Signe Emmeluth – Blow Out åpner sin niende sesong tirsdag 15. januar.

Blow Out! går inn i sin niende sesong som jazzklubb denne tirsdagen. Konsertserien, som lenge holdt til på Café Mir, flyttet i fjor til byens nye sentrum for eksperimentell musikk, Kafé Hærverk i Hauskvartalet, et naturlig midlertidig hjem når Mir snart skal pusses opp. 

Klubben har siden oppstarten vært et samlingspunkt for byens impro- og frijazzmiljø, unnfanget av utøvere som ikke syntes det var nok steder å spille –  og tatt hjertelig i mot av publikummere som ikke syntes det var nok anledninger til å få lytte. Annenhver tirsdag frem til sommerferien skal Hærverks gode og uvanlig nære scene fylles av spennende, utforskende og søkende musikk, konsertsett som du kanskje aldri får høre igjen (om de da ikke inngår i de etterhvert mangetallige utgivelsene som er tatt opp på serien), utøvd av konstellasjoner du kanskje alltid har drømt om – eller kanskje aldri hadde forestilt deg sammen, grupper som har jobbet sammen i årevis, og en håndfull musikere som får levere solosett.

Det er de to sistnevnte formatene som presenteres på sesongåpningen på tirsdag. Cortex, som nok må regnes som en slags supergruppe i denne sammenhengen, bestående av musikere (Thomas Johansson, Kristoffer Alberts, Ola Høyer og Gard Nilssen) som hver for seg og sammen har gjestet Blow Out oftere enn de fleste. Gruppa har siden sist de var innom turnert og tiltrukket seg oppmerksomhet i store USA, og om ikke materialet på deres siste plate (den er tross alt fra 2017, en hel evighet i frijazzutgivelsestid) blir å høre på Hærverk denne kvelden, kan det gjerne tenkes at tittelen, Avant-Garde Party Music, er en god indikator på hva som kan ventes. 

Samme kveld skal den danske (men norgestilhørige) saksofonisten Signe Emmeluth spille et solosett,  et oftest krevende format innen improvisert musikk, men like ofte desto mer givende for både utøver og et aktivt lyttende publikum. Signe Emmeluth har på relativt kort tid etablert seg som en spennende stemme på scena, først og fremst som musiker, men også som arrangør av  konserserien Improverk og som nytt blod i styret til All Ears-festivalen, som nettopp gikk av stabelen. Solosettet denne kvelden blir den første av tre ulike konserter Emmeluth skal gjøre, først alene og siden i samspill med andre musikere, som Blow Out’s fremhevede musiker denne våren, under konsertseriens variant av artist-in-residence.  Konseptet er nytt av våren for Blow Out, og tar sikte på å gi musikeren i fokus sjansen til å utforske sin musikk i ulike formater i løpet av en sesong, samtidig som publikum får stifte et mer inngående bekjentskap. Tipset fra arrangøren er derfor at det anbefales på det sterkeste å få med seg alle tre settene til Signe i løpet av våren. 

Konsertserien Blow Out! er en del av Konsertforeninga som i 2019 går inn i sitt 21. år som arrangørparaply, og programmeres av trommeslager Ståle Liavik Solberg. Festivalen som var opphavet til serien drives av sistnevnte sammen med Paal Nilssen-Love.

Mer om Blow Out! her

 

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev