Nyhet

Vinter- og vårprogrammet på Jazz Evidence

Susanna & David Wallumrød sesongåpner Jazz Evidence på Kongsberg torsdag 10. januar.

Jazz Evidence på Kongsberg åpner konsertsesongen torsdag 10. januar med Susanna & David Wallumrød som presentere sanger av Leonard Cohen, Joni Mitchell og mange andre. Mer vokal blir det når Helle Brunvoll inntar scenen på Energimølla i april sammen med blant andre Kjell Gunnar Hoff (sax) og Staffan William-Olsson (gitar). Særprega vokal får vi også fra Baker Hansen som tar for seg arven etter Chet Baker. Tekstene er oversatt til norsk og framføres på hallingdialekt av Sigurd Rotvik Tunestveit.

Flere band fra den norske eliteserien dukker opp utover vinteren og våren: Gard Nilssen’s Acoustic Unity, Cortex og Håvard Stubø Quartet, sitnevnte med saksofonist Knut Riisnæs.
En kvartett bestående av Tom Hasslan og Axel Skalstad (begge fra Krokofant) samt Håvard Aufles og Peder Overvik Stuberg vakte entusiastisk oppstyr da de spilte i Jazzboksen på Kongsberg Jazzfestival sist sommer. Det blir gjenhør med den like over påske.
Som vanlig avsluttes vårterminen med den tradisjonelle Kongsbergkvelden. Da spiller alltid Kongsberg Storband, og i den andre delen av denne dobbeltkonserten får vi høre bandet til kongsbergbassisten Gunnar Nilsen.

Jazz Evidence arrangerer Jazzkafé fire lørdager utover vinteren og våren. Det blir en fin blanding av de helt unge og det temmelig etablerte. Den lovende vokalisten Reidun Ottersen kommer hjem til Kongsberg fra Toneheim, Tom Hasslan dukker opp igjen, denne gangen med vokalisten Kirsti Berg Johansen. Fra Asker kommer Five Shades of Sax, og noen Kongsberg-veteraner avlutter rekka med jazzkaféer først i mai.

Jazz Evidence fortsetter dessuten sitt samarbeid med Kongsberg Kulturskole og Kongsberg v.g. skole og arrangerer Ungjam flere ganger. Her får unge musikere prøve seg på en skikkelig scene med en dyktig tekniker. Klubben syns dette er en viktig del av sin virksomhet.
Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Jøss, det er jazzfestivalsesong, jo

NTT er tilbake fra sommerferien, vi snakker med Ellen Andrea Wang om Molde-residency og Trond Kallevåg Hansen om Sildajazz-bestillingsverk og registrerer at jazz-Norge er overraskende travelt, alt tatt i betraktning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev