Nyhet

Kulturpris til Ernst Wiggo Sandbakk

Musiker, pedagog og leder for Jazzfest i Trondheim, Ernst Wiggo Sandbakk, tildeles Trondheim kommunes kulturpris for 2018.

Ordfører Rita Ottervik offentliggjorde tirsdag 3. januar Trondheim kommunes kulturpriser for 2018.

– Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse for den jobben vi har gjort, og at den blir registrert og satt pris på. Det inspirerer voldsomt til videre innsats. Vi har jobbet målrettet i mange år, bygd sten på sten, men vi har selvsagt mye ugjort, sier Sandbakk til Adresseavisa.

Sandbakk er én av to prisvinnere for 2018, og prisen innenfor fritidskulturlivet går til Den internasjonale studentfestivalen Isfit. Hver vinner får 25 000 kroner og en miniatyr av statuen Go’ dagen, laget av Tone Thiis Schjetne. Prisene blir delt ut under nyttårskonserten i Olavshallen lørdag 5. januar 2019.

Priskomiteen sier følgende om Sandbakk:
«Han er og har vært svært viktig for byens musikk- og kulturliv, særlig gjennom sitt virke som daglig leder for en av byens store festivaler, Jazzfest der han har vært leder siden 2004. Sandbakk har bidratt til å løfte festivalen fra å være en relativt liten festival til å bli en aktør av stor betydning innenfor sitt felt.
Han har vært frilansmusiker siden 1977 og er også slagverkpedagog. Han var seinest i aksjon som musiker under årets Julejazz som han også står i bresjen for. I år var 1300 publikummere til stede under arrangementet som Sandbakk kaller for “byens største samling av smilefjes”».

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Føler du deg snytt når Jazznytt blir Bassnytt?

Mats Eilertsen er ute med ny, vellydende skive, vi snakker med Christian Meaas Svendsen om hans trippel-verk New Rituals, Audun plukker nye ECM-steiner og vi lytter til Inya Lake med Maria Brinch og Bendik Baksaas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev