Nyhet

Julejazz over hele landet

Tradisjonen tro arrangeres det julekonserter og jam over hele landet. I Trondheim og på Voss inviterer jazzfestivalene til store julejazz-arrangement.

Det blir mye god musikk å høre når landets klubber og festivaler åpner dørene for den tradisjonelle julejazzen. Allerede fredag 21. kan man man blant annet få oppleve The Source of Christmas sitt fantastiske julehybrid på Cosmopolite i Oslo. Lørdag 22. desember inviterer Jugendjazz og Terminalen til julekonsert der alle billettinntektene går uavkortet til kreftavdelinga ved Ålesund sjukehus. Store lokale musikere som Natalie Sandtorv står på scenen.

Julejazzen i Trondheim
Julejazz 28. desember i Trondheim er blitt en årviss tradisjon, og er et populært møtested for alle byens musikkinteresserte.Trondheims unike jazzmiljø fyller Scandic Nidelven Hotel med god musikk og topp stemning, og holder det gående non-stop fra kl. 18.00 til langt over midnatt. Arrangementet er vokst til å bli byens største innendørs jazzarrangement, og i fjor opptrådte over 100 musikere på fire forskjellige scener, og hele 34 konserter fant sted.
I år får vi høre blant andre Trøndelag Big Band m/ Tore Brunborg, Jovan Pavlovics «Balkan Brasserie», Jan Magne, Helge og Jarle Førde, Mambo Companeros, Christin Hoff Band, Oluf Dimitri Røe, Myrtoula Røe, Andreas Aase, Siv Øyunn Kjenstad, Ove Bjørken, Bjørn Alterhaug, Vigleik Storaas, Nils-Olav Johansen, Anne-Lise Heide, Benedicte Swendgaard, Elisabeth Nygårds «Jonis Jul», Bjørn Krokfoss Band, JaZZmaZZørene, Mona Krogstad og Erlend Jentofts «Triforium».

Jolajazz på Voss
Femte juledag inviterer Vossa Jazz nok en gang til Jolajazz på Park Hotel. Det hele starter på ettermiddagen med Bervens Jolalåteri og Badnajazzkoret, en familiekonsert med tradisjonelle julelåter i reggae-, ska-, funk- og softrockversjonar.  På kvelden blir det konserter med Fliflet/Hamre og Knut Reiersrud, Tre Leikekameratar, Havene, Shades of Blues med gjester og DJ Finborud.  Det er mulig å kjøpe middagspakke, og i år gir Jolajazz ungdomspris på konsertbilletten.

Hele desember har allerede vært full av julejazz-arrangementer, og her er en oversikt over noe av det som skjer framover:

21/12:
The Source of Christmas – Cosmopolite
Vadsø Storband «White Christmas» – Sikka-gården, Vadsø
22/12:
«Sissel Maries Jul» – Sarpsborg Jazzklubb
Sinatra Songbook julekonsert – Oslo Jazzforum, Herr Nilsen
Julejazz på terminalen – Jugendjazz, Ålesund
Prima Vista Social Club Juleshowet 2018 – Herr Nilsen Oslo
26/12:
Søndagsjammen 2.juledag spesial – Herr Nilsen, Oslo
28/12:
Julejazz 2018 –  Trondheim Jazzfestival
Meland RomjulsJazzkafe med Andreas Westermoen & venner – Frekhaug
Storbandkonsert og jam – Tynset Jazzklubb
29/12:
Jazzkafè med Jazz Society Orchestra – Tønsberg Jazzklubb
Julejam – Swing N Sweet Jazzclub, Bergen
Christmas Sessions – Asker Jazzklubb
Pippo the Crooner med Arne Pettersen kvartett – Sarpsborg Jazzklubb
Ribbejazz – Lillestrøm Kultursenter
Jolajazz 2018 – Vossa Jazz

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz inn i sitt 60. år

I anledning Moldejazz’ 60. festival har jazzhistoriker Bjørn Stendahl samlet minner fra en flott tid, og vil daglig fra åpningsdagen mandag, presentere tilbakeblikk på hvert tiår.

Nyhet

NTT: Bysommer-nummeret

Vi skriver om en gammel låt av Lillebjørn Nilsen, vi får sommerlåttips av Bodil Niska og aktivitetstips fra Motvind-arrangør Andreas Hoem Røysum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev