Nyhet

Neneh Cherry og Kim Myhr til Nattjazz

Neneh Cherry er klar for Nattjazz 2019, og inntar hovedscenen onsdag 29. mai. Det samme er Kim Myhr, som tar med seg sitt ambisiøse musikalske prosjekt «You I Me» til neste års festival.

Onsdag 29. mai står Neneh Cherry på hovedscenen under Nattjazz. Født i Sverige som Neneh Mariann Karlsson flyttet hun til England tidlig i tenårene, tok sin stefar Don Cherrys navn, og ga ut sitt første album «Raw Like Sushi» med superhiten ‘Buffalo Stance’ i 1989. Tre album og talløse samarbeid senere, inkludert bejublede konserter og utgivelse med jazzpunktrioen The Thing, slapp protestsangeren sin femte plate «Broken Politics» i høst. Det er et album med like deler sinne, tankefullhet, melankoli og mot i hjertet. Cherry og hennes samarbeidspartnere fortsetter å utvide lydbildet hennes, der de sammen skaper unik og potent elektronisk pop. På scenen har hun et hypnotiserende nærvær, og det på høy tid man får oppleve henne i konsertformatet i Bergen, skriver Nattjazz i en pressemelding.

Kim Myhr 24. mai

Kim Myhr (pressefoto)

I mange år har Kim Myhr vært en ledende stemme i norsk eksperimentell musikk, både som komponist og gitarist. Underveis har han samarbeidet med Jenny Hval, Trondheim Jazzorkester og Sidsel Endresen, samt utforsket grensene for tolvstrengsgitaren. I senere tid har han gått i en mer elektronisk retning. Albumet «You I Me» fra 2017 ble svært godt mottatt av kritikerne både i Norge og i internasjonale presse. Konsertversjonen hadde urpremiere på Ultima i år, og med seg til Nattjazz har Myhr perkusjonistene Hans Hulbækmo og Ingar Zach. I tillegg skal tre av Skandinavias mest innovative gitarister bidra til å gjenskape verkets tette hav av lyd i sanntid. En unik konsertopplevelse, skriver Nattjazz.

Festivalpass og dagspass er i salg til earlybird-pris nå.

Allerede bekreftet til Nattjazz 2019: Gurls, Mari Boine, Bixiga 70, Marius Neset Quintet, Amgala Temple, Susanna – Go Dig My Grave, Helge Lien Trio, Fliflet/Hamre & Knut Reiersrud, KUU! og ADHD.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev