Nyhet

Atomic med Trondheim Jazzorkester på KongsbergJazz

Atomic kommer til Kongsberg Jazzfestival 2019 med nyskrevet musikk og Trondheim Jazzorkester.

På sitt nyeste og allerede kritikerroste album Pet Variations spiller Atomic sine personlige tolkninger av postmodernistene Edgar Varese og Olivier Messiaen, med like stor selvfølgelighet som når de spiller Carla Bley, Jimmy Guiffre eller Jan Garbarek. Til konserten på Kongsberg Jazzfestival i juli 2019 forteller bassist Ingebrigt Håker Flaten at publikum skal få høre nyskrevet musikk fra hele Atomic, og med seg har de Trondheim Jazzorkester.

Atomic og Trondheim Jazzorkester har en interessant felles historie. I tillegg til at de begge nådde sin myndighetsalder i 2018, er de også definerende for den skandinaviske jazzen utviklet etter milleniumsskiftet. Atomic banet vei for en mer amerikansk tilnærming til den nordiske jazzen, samtidig som påvirkning fra europeisk kunstmusikk har fått stadig større plass i uttrykket med årene. Med energiske album som Feet Music (2001) og Spellemannprisvinnende Boom Boom (2003) og Happy New Ears har de stadig befestet sin posisjon som et av Europas ledende moderne jazzensembler. Gjennom hundrevis av konserter over hele verden har de opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband, og når de i tillegg slår seg sammen med Trondheim Jazzorkester kan vi allerede ane konturene av en historisk kveld på Kongsberg, skriver festivalen i en pressemelding.

Magnus Broo – trompet
Fredrik Ljungkvist – saksofon og klarinett
Håvard Wiik – piano
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Hans Hulbækmo – trommer
Signe Krunderup Emmeluth – altsax
Per Texas Johanson – tenorsax
Hild Sofie Tafjord – horn
Ole Jørgen Melhus – trombone
Ola Kvernberg – fiolin
Lene Grenager – cello
Kyrre Laastad – trommer, perkusjon
Musikken er komponert med støtte fra Komponistenes Vederlagsfond

Trondheim Jazz Orchestra + Atomic spiller på EnergiMølla 3. juli.
Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

 

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev