Nyhet

Fylkeskommunen øker støtten til KongsbergJazz

Politikere i Buskerud fylkeskommune overrasket Kongsberg Jazzfestival på direktesendt radio med et budsjettforslag om økning av støtten på nær to hundre prosent. – Helt vilt, sier en strålende fornøyd festivalsjef, Kai Gustavsen.

Det var i NRKs distriktsprogram tirsdag 11. desember at tre politikere fra fylkeskommunen, Terje Vegard Kopperud (uavhengig), Lavrans Kjerulf (Frp) og Nikolas Tokerud (Ap), nærmest gikk inn i en budrunde på direkten i forbindelse med fylkeskommunens budsjett som skal vedtas i kveld. Tokerud, nestleder for hovedutvalget for Kultur i Buskerud, kunne bekrefte budsjettforslaget om 2,5 millioner kroner i støtte til Kongsberg Jazzfestival i 2019. Dette innebærer en økning på nær to hundre prosent fra kr 850 000 i 2018. Dette er siste budsjett i Buskerud fylkeskommunes historie før regionen Viken etableres.
– Det er viktig at vi gir signal om hvilke tiltak og arrangementer vi legger vekt på i Buskerud, sa Tokerud til NRK.
Tirsdagens radiosamtale levner lite tvil om at dette budsjettforslaget vedtas i fylkeskommunen onsdag 12. desember.

– En skikkelig seier
Kongsberg Jazzfestival og festivalsjef Kai Gustavsen har jobbet for dette i mange år. – Jeg har jo jobbet for å styrke vår finansiering siden 2012 så dette var en skikkelig seier. Buskerud fylkeskommune, både politikere og administrasjon, har vært vår største heiagjeng de siste årene. De har sammen med oss jobbet for å styrke vår statlige finansiering. De har som oss ønsket at vi skulle ha den samme statlige finansieringen som sammenlignbare festivaler, sier Gustavsen.

Daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, er imponert over arbeidet til Kongsberg Jazzfestival: – Gratulerer til Kongsberg. Dette har vært en mangeårig innsats og Kongsbergjazz har jobbet taktfast og målretta for å få sin region på banen. Det derfor svært gledelig å se at politikerne nå lytter til og anerkjenner det arbeidet festivalen gjør. Kongsberg jazzfestival er rett og slett en viktig identitetsbærer for regionen.

Utfordret flertallet
Festivalsjef Kai Gustavsen har jobbet med politikerne denne høsten under følgende parole: ta et selvstendig valg, ikke vent på staten.
– Først ble flertallspartiene, Ap, SV, SP og MDG, enige om å plusse på en million kroner. Dette ble offentliggjort i et leserbrev fra leder i Buskerud Arbeiderparti, Bjørn-Tore Ødegården, og fylkesordfører Roger Ryberg, forteller Gustavsen, som samtidig hadde god dialog med FrP og en utbrytergruppe fra Høyre: – Da de ble ferdig med sitt alternative budsjett, hadde de funnet rom for 2,5 mill. Da øynet jeg en mulighet for at de kunne utfordre flertallet. Det gjorde de, og de svarte ja på direkten.

Fra forsiden

AOJO - Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester - Nasjonal jazzscene, 14. juni 2019

Plateslepp med AOJO: å spele saman – som seg sjølv

AOJO og Øvre Foss Storband slapp debutplata Oasis of Bad Vibes på Victoria på fredag. Ei overdose av talent, musikalitet, leiken energi og lyd – men dette var inga juniorklasse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev