Nyhet

Shepp og Frisell til Kongsberg Jazzfestival

Saksofonist Archie Shepp og gitarist Bill Frisell kommer begge til Kongsberg Jazzfestival neste år.

Det er to jazzlegender som kommer til Kongsberg Jazzfestival 2019. Eksklusivt for festivalen, vil Shepp hylle den store saksofonisten og stilskaperen John Coltrane i Kongsberg Musikkteater 5. juli. Gitarist Bill Frisell har med seg bassist Thomas Morgan og trommeslager Ruby Royston til konsert på Energimølla samme kveld.

En saksofonlegende hedrer en annen
Den 81 år gamle jazzlegenden Archie Shepp’s bånd til John Coltrane går tilbake til begynnelsen av egen karrie, da Coltrane jobbet med pianisten Thelonious Monk. Shepp pleide å gå og høre ham spille hver natt på Five Spot i Philadelphia og husker å beundre alt om «Trane»: «Hans disiplin, hans kjærlighet og lidenskap for musikk. Han hadde alt», ifølge Shepp. Eksklusivt for Kongsberg Jazzfestival, vil Shepp hylle den store saksofonisten og stilskaperen John Coltrane.
Musikere: Archie Shepp (sax), Carl-Henri Morisset (piano), Darryl Hall (bass), Hamid Drake (trommer), Olivier Miconi (trompet) og Marion Rampal (vokal).

Bill Frisell på Energimølla
Komponist og gitarist Bill Frisell tar turen på ny til Kongsberg Jazzfestival neste år. Frisell har vært med å påvirket musikken rundt oss i flere tiår og har gjort samarbeid med blant annet Paul Motian, Elvis Costello og John Zorn. Han er kjent for sine høyt hedrede innspillinger og hadde sin siste utgivelse våren 2018 med sitt soloalbum, ‘Music IS’. Den amerikanske avisen Chicago Reader omtaler albumet som: «Taken as a whole the album beautifully encapsulates Frisell’s depth and range in all its meditative glory.”
Under konserten i Kongsberg spiller Frisell sammen med Thomas Morgan og Ruby Royston. Morgan er en av de mest etterspurte jazzbasistene på den internasjonale scenen og Royston fyller inn trioen som en elsker av alle sjangre av musikk, men som utvider sine horisonter inn i jazz-verdenen.

Mer om programmet og billettkjøp her.


Bill Frisell (foto: Monica Frisell)

Fra forsiden

Nyhet

Norway at jazzahead! 2019

To hundre nordmenn er på plass i Bremen, inkludert 117 musikere, når Norge er partnerland på den internasjonale bransjefestivalen jazzahead! i Tyskland. Torsdag 25. april braker det løs med åpning av messen og showcasekvelden Norwegian Night.

Meld deg på vårt nyhetsbrev