Nyhet

NMH lanserer podkast

Norges musikkhøgskole får sin aller første podkast når «Lyden av» lanseres onsdag 5. desember. Målet er å spre historier fra huset til musikkinteresserte, også utenfor skolens vegger.

Navnet «Lyden av» er en videreføring av Lyden av-festivalen, som ble avholdt for første gang på NMH i fjor vår. Samtidig med podkasten lanseres også nettsiden lydenav.no – en ny portal for dynamisk historiefortelling, hvor besøkende kan lytte, se, lese og interagere.

Ulike innfallsvinkler
«Lyden av» er laget av Einar Stray. Han er grunnlegger av Einar Stray Orchestra, har Spellemannpris på hylla og har samarbeidet med musikere som Moddi og Cezinando. Selv er han ikke skolert, og som reporter i «Lyden av» tillater han seg å være den litt bustete indie-musikeren, som slippes ned i musikkakademigryta og stiller spørsmål ved det han ser.
Tilnærmingen får sitt utspill allerede i første episode, hvor Stray følger Fieh, bandet frontet av vokalist Sofie Tollefsbøl, en hel dag. Elton John er allerede fan, og Fieh er midt i gjennombruddsfasen. Likevel prioriterer Tollefsbøl å gjøre seg ferdig med musikkutdanningen ved jazzlinja på NMH. Gjennom de første episodene av podkasten Lyden av blir man bedre kjent med nevnte Fieh, får et dypdykk i svartmetall gjennom doktorgradsstipendiat Nina Nielsens arbeid, og hører blant annet fra popartist Jarle Bernhoft og fiolinist og konsertmester Sara Övinge om hvordan det er å kombinere musikerkarriere med familieliv.

Medvirkende: Einar Stray, Bodil Maroni Jensen og Peter Daatland.
Podkaset kan du høre her.


  Sofie Tollefsbøl (foto: Brian Olguin)

Fra forsiden

Nyhet

Et knippe festivalslipp

Jazzfestivalene kommer stadig med programnyheter, og blant den siste ukas slipp er Daniel Herskedal – Voyage og Maria Kannegaard Trio på Moldejazz, Miles Okazaki plays Thelonious Monk på Maijazz, Joey DeFrancesco & Billy Hart og Erlend Apneseth på Kongsberg Jazzfestival samt Ruby og Hedvig Mollestad på Nattjazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev