Nyhet

John Scofield på norgesturné i mai

Med det splitter nye albumet Combo 66 i sekken legger John Scofield ut på en eksklusiv norgesturné til våren. Både Maijazz i Stavanger, Arendal Jazzklubb i samarbeid med Arendal Kulturhus, Bodø Jazz Open og Nasjonal jazzscene i Oslo får besøk av Scofield og hans nye kvartett.

Den eksklusive turneen med den amerikanske gitaristen, bandlederen og komponisten er resultatet av et bookingsamarbeid mellom de norske jazzklubbene og -festivalene. Både sound og stil gjør Scofield lett å kjenne igjen, og den melodiske tilnærmingen, sammen med en «utenomjordisk teknikk», har gitt han et bredt publikum. I mai neste år får publikum i Stavanger, Arendal, Bodø og Oslo oppleve John Scofield med en helt ny kvartett og ferske komposisjoner.

Karriere som spenner over flere tiår
Fra samarbeid med Miles Davis og Charles Mingus, til John Medeski, Martin & Wood – Scofield har en karriere som spenner over flere tiår, og en lang liste over innspillinger står støtt i nyere musikkhistorie. Scofield studerte ved Berklee School of Music fra 1970-1973, og spilte deretter i grupper ledet av blant annet Billy Cobham og Gary Burton. Mellom 1982-1986 spilte han med Miles Davis. Siden har han ledet egne grupper og medvirket i en rekke ulike sammenhenger, blant annet med Charlie Haden, Michael Brecker, Herbie Hancock og gitarkollega Pat Metheny. Han har også samarbeidet med flere norske musikere, blant annet i en kvartett med Knut Riisnæs og Jon Christensen.
John Scofields «Past Present» (2015) og oppfølgeren «Country For Old Men» (2016) ga gitaristen hele fire Grammy-priser i kategoriene «Best Jazz Instrumental Album» og «Best Improvised Jazz Solo». Med hans siste utgivelse «Combo 66» (2018) feirer han sine 66 år, i ny drakt: en helt ny kvartett og ferske komposisjoner. Sammen med Vicente Archer (bass), Gerald Clayton (piano) og Bill Stewart (trommer) får lytterene servert jazz av ypperste kvalitet.

«…not only does Scofield—playing better than he ever has—have plenty of surprises still up his sleeve, but that he may well be moving in a direction where the myriad of music he loves is now all fair game, all while still remaining firmly in the jazz sphere.» (AllAboutJazz.com)

Billetter til konsertene i Arendal, Stavanger, Bodø og Oslo er i salg fra onsdag 28. november kl. 09.00.
07.05.2019 STAVANGER/ Maijazz
08.05.2019 ARENDAL/ Arendal Jazzklubb – Arendal Kulturhus
09.05.2019 BODØ/ Bodø Jazz Open
10.05.2019 OSLO/ Nasjonal jazzscene – Victoria

Fra forsiden

Nyhet

Oslo Jazzfestival samarbeider med Munch

Oslo Jazzfestival og Munchmuseet blåser liv i konsertserien Jazz på MUNCH denne våren med Arild Andersen Quintet, Hedvig Mollestads Weejuns og Marthe Lea Band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev