Jazznytt18

Jazznytt18 – to dager med kunst og jazz

Et nytt nummer av Jazznytt er straks på vei ut til abonnenter (bli gjerne det!) og i den anledning er også magasinets arrangementversjon Jazznytt18 aktiv denne uken, med to kvelder viet koblingen kunst og jazz.

Torsdag 29. november blir det Jazznytt18 og LNM Forum på Kunstnernes Hus i Oslo. Det er femtiårsjubileumsutstilling for Landsforeningen Norske Malere der, og i den anledning skal det være Jazznytt18 inni utstillingslokalet kl. 19, med følgende progam: 

  • Alt flyter: Kunsthistoriker, kurator, forfatter og plateutgiver Lars Mørch Finbord om jazz, poesi og kunst i Norge i årene rundt 1968. 
  • Billedkunstner Lars Elling i samtale med Audun Vinger om maling og musikk. 
  • «Softly, As In A Morning Sunrise»: Konsert med Hanna Paulsberg (saksofon) og Trygve Waldemar Fiske (kontrabass).

Messingmøl og malingssøl! I tillegg til LNMs utstilling kan du også overvære den veldig flotte Per Kleiva-utstilingen på ‘huset.

 

Søndag 2. desember blir det et stykke nygammel musikkhistorie på Henie Onstad Kunstsenter når Moskus skal fremføre Svein Finnerud Trios klassiske album Plastic Sun.

 

Med Paul og Carla Bley som forbilder og uforutsigbarhet som rettesnor, har Moskus samme referanser og holdninger som Svein Finnerud Trio, den norske jazztrioen som i flere tiår hadde Henie Onstads Studiosal som lekegrind. I samme sal spilte trioen inn albumet Plastic Sun en februardag i 1970, en LP som siden har blitt stående som en av norsk musikkhistories viktigste utgivelser. Nå biter Moskus, ved Hans Hulbækmo, Fredrik Luhr Dietrichson og Anja Lauvdal, seg fast i jazzhistoriens buksebak.
 

Jazznytt18s Audun Vinger vil før konserten snakke med videokunstner Kjell Bjørgeengen og pianist Christian Wallumrød om Svein Finnerud Trios musikalske teater, Plastic Sun, audiovisuelle samarbeid og trioens innflytelse på stadig nye generasjoner av musikere og lyttere.

 

Samtale kl. 14.00, konsert 14.30

Gratis inngang ved kjøp av museumsbillett

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev