Jazznytt18

Jazznytt18 – to dager med kunst og jazz

Et nytt nummer av Jazznytt er straks på vei ut til abonnenter (bli gjerne det!) og i den anledning er også magasinets arrangementversjon Jazznytt18 aktiv denne uken, med to kvelder viet koblingen kunst og jazz.

Torsdag 29. november blir det Jazznytt18 og LNM Forum på Kunstnernes Hus i Oslo. Det er femtiårsjubileumsutstilling for Landsforeningen Norske Malere der, og i den anledning skal det være Jazznytt18 inni utstillingslokalet kl. 19, med følgende progam: 

  • Alt flyter: Kunsthistoriker, kurator, forfatter og plateutgiver Lars Mørch Finbord om jazz, poesi og kunst i Norge i årene rundt 1968. 
  • Billedkunstner Lars Elling i samtale med Audun Vinger om maling og musikk. 
  • «Softly, As In A Morning Sunrise»: Konsert med Hanna Paulsberg (saksofon) og Trygve Waldemar Fiske (kontrabass).

Messingmøl og malingssøl! I tillegg til LNMs utstilling kan du også overvære den veldig flotte Per Kleiva-utstilingen på ‘huset.

 

Søndag 2. desember blir det et stykke nygammel musikkhistorie på Henie Onstad Kunstsenter når Moskus skal fremføre Svein Finnerud Trios klassiske album Plastic Sun.

 

Med Paul og Carla Bley som forbilder og uforutsigbarhet som rettesnor, har Moskus samme referanser og holdninger som Svein Finnerud Trio, den norske jazztrioen som i flere tiår hadde Henie Onstads Studiosal som lekegrind. I samme sal spilte trioen inn albumet Plastic Sun en februardag i 1970, en LP som siden har blitt stående som en av norsk musikkhistories viktigste utgivelser. Nå biter Moskus, ved Hans Hulbækmo, Fredrik Luhr Dietrichson og Anja Lauvdal, seg fast i jazzhistoriens buksebak.
 

Jazznytt18s Audun Vinger vil før konserten snakke med videokunstner Kjell Bjørgeengen og pianist Christian Wallumrød om Svein Finnerud Trios musikalske teater, Plastic Sun, audiovisuelle samarbeid og trioens innflytelse på stadig nye generasjoner av musikere og lyttere.

 

Samtale kl. 14.00, konsert 14.30

Gratis inngang ved kjøp av museumsbillett

Fra forsiden

Jazznytt18

Premierer i kø på Kongsberg Jazzweekend

Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble har premiere på verket Mid-Atlantic, Martin Horntveth har urframføring på sitt nye bestillingsverk og Arild Andersen har satt sammen et nytt band i anledning sin 75-årsdag under Kongsberg Jazzweekend i november.

Meld deg på vårt nyhetsbrev