Nyhet

Kjemilie på turné i utvidet format

Duoen Kjemilie tar med seg ytterligere tre musikere på turné denne uka, og neste år får vi høre resultatet på plate.

Kjemilie er vokalist Emilie Storaas og pianist Kjetil Mulelid. Når duoen nå reiser på turné utvider de med bass, trommer og fiolin.

– Etter flere år som duo med to plateutgivelser og en rekke konserter land og strand har vi invitert med oss Fredrik Luhr, Adrian Waade og Andreas Winther til å forme musikken vår, og det hele skal ende med innspilling av live-plate og utgivelse i 2019, forteller Kjetil Mulelid.

Kjemilie spiller vakre og nære låter på trøndersk, og leker med sjangrene vise, jazz, pop og salmer. De har de siste årene spilt konserter på jazzklubber i Norge og på sjømannskirker i Europa. Deres siste plate Bakkekontakt fikk god kritikk, og Tor Hammerø beskrev det som “duojazz så hudløs og nær som vel tenkelig – vakker og sterkt”. Albumet Hverdagene ble av Jazznytt beskrevet som “en av årets sterkeste utgivelser”.
Kjemilie slapp en singel forrige fredag som kan høres her.

Turné:
21.nov: Halden, Athletic Live
22.nov: Trondheim, Folkebiblioteket
24.nov: Ørsta/Volda jazzklubb, Ivar Aasen Tunet
25.nov: Oslo, Belleville, Soria Moria
13.des: Molde, Storyville Jazzklubb

Fra forsiden

Nyhet

Daglige jazzportretter på NRK Radio

Hver dag gjennom sommeren sender NRK Radio portretter av norske jazzmusikere. Statskanalen har kjøpt inn førti av Tor Hammerøs jazzportretter fra Ordentlig Radio, og sendestart er mandag 21. juni med bassist og komponist Ellen Andrea Wang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev