Nyhet

Magnus Aannestad Oseth i internasjonalt storband

Denne uka møtes 15 unge musikere i Riga for første gang. NRK Jazz har valgt trompetist Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg som Norges representant i Euroradio Jazz Orchestra.

Latvia er vertskap for årets utgave av Euroradio Jazz Orchestra (EJO). Alle EBUs medlemsland kan sende en musiker til storbandet, som skal spille nyskrevet musikk av Kirke Karja (Estland), Kārlis Vanags (Latvia) and Dainius Pulauskas (Litauen). Prøvene startet 6. november i Riga, og 9. og 10 november skal det være to store konserter som sendes på radio over hele Europa. Dirigent er Maris Briežkalns (Latvia).

Norges bidrag til Euroradio Jazz Orchestra er Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg. Han er en fremadstormende trompetist på den europeiske jazzscenen og har blant annet representert Norge tre år på rad i JM Jazz World Orchestra, presentert egenkomponert musikk på Kongsberg Jazzfestival og spilte senest i 2017 med Karin Krog i regi av Musikkens Venner. Oseth har sin mastergrad i utøvende trompet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København, og er mottaker av en rekke legat og stipender – senest Drammen Rotarys Kulturstipend 2018, og har medvirket på flere kritikerroste innspillinger.

Fra forsiden

Nyhet

Terningen er kasta

I den femte OJKOS-konserten er det ein av grunnleggjarane som skriv musikken. I fylgje Andreas Rotevatn frå Nordfjordeid lét det smør frå første prøve.

Meld deg på vårt nyhetsbrev