Nyhet

Magnus Aannestad Oseth i internasjonalt storband

Denne uka møtes 15 unge musikere i Riga for første gang. NRK Jazz har valgt trompetist Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg som Norges representant i Euroradio Jazz Orchestra.

Latvia er vertskap for årets utgave av Euroradio Jazz Orchestra (EJO). Alle EBUs medlemsland kan sende en musiker til storbandet, som skal spille nyskrevet musikk av Kirke Karja (Estland), Kārlis Vanags (Latvia) and Dainius Pulauskas (Litauen). Prøvene startet 6. november i Riga, og 9. og 10 november skal det være to store konserter som sendes på radio over hele Europa. Dirigent er Maris Briežkalns (Latvia).

Norges bidrag til Euroradio Jazz Orchestra er Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg. Han er en fremadstormende trompetist på den europeiske jazzscenen og har blant annet representert Norge tre år på rad i JM Jazz World Orchestra, presentert egenkomponert musikk på Kongsberg Jazzfestival og spilte senest i 2017 med Karin Krog i regi av Musikkens Venner. Oseth har sin mastergrad i utøvende trompet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København, og er mottaker av en rekke legat og stipender – senest Drammen Rotarys Kulturstipend 2018, og har medvirket på flere kritikerroste innspillinger.

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyhet

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev