Nyhet

Karl Seglem med plateslipp og turné

Fredag 26. oktober slipper Karl Seglem sitt nye album Nunatak. For å feire plateslippet drar septetten på en omfattende plateslippturné i Norge og Tyskland.

Karl Seglem er tilbake med sin særegne folkjazz. Fremst i lydbildet på det nye albumet har han mesterspelemannen Håkon Høgemo som er selve hardingfele-motoren. På Nunatak er hardingfeleklangen en sentral og gjennomgående del av lydbildet sammen med bukkehornet og Seglems kraftige tenorsax. Videre har han Sigrid Moldestad på vokal og hardingfele, Lars Jakob Rudjord og Andreas Ulvo på tangenter, Sigurd Hole på bass og Kåre Opheim på trommer.

Tre versjoner
Albumet Nunatak kommer i tre ulike varianter. Seglem har valgt å rokkere på sangrekkefølgen på vinylen fra den originale rekkefølgen på CD’en. Hensikten er at lytteren skal få en helt annen musikalsk opplevelse av albumet på vinyl. Den tredje varianten er at hele albumet blir lagt ut digitalt, som et sammenhengende spor, eksklusivt på iTunes/Apple 9. november.
– Da jeg satt og jobbet med masteren så slo det meg hvor annerledes lydbildet ble da jeg flyttet om på sangene. Opplevelsen ble en helt annen, så jeg tenkte, hvorfor ikke gi lytteren muligheten til å også høre musikken fra en «annen vinkel», sier Karl Seglem i en pressemelding.

Miljøbudskap
Nunatak bygger på et konsertopptak fra Riksscenen i Oslo, som Karl Seglem har jobbet med i flere år. Albumet byr i tillegg på poesi hentet fra Seglems tre diktsamlinger hvor også grunntemaet er naturen – klang. Det er en klar linje fra et av Karl Seglems tidligere verk Øko frem til Nunatak, hvor den røde tråden er engasjementet for å ta vare på naturen. Seglem har alltid vært opptatt av vår forvaltning av miljøressurser, klima og ikke minst av alt den «uforståelige» forurensningen som mennesket driver med på jordkloden.
– Verdenshavene er fulle av plast. Polene smelter. Kloden er varmere. Det preger meg og min livstil, mitt livsyn. Min skaperkraft, sier han.
– Jeg har dårlig samvittighet. Kva kan jeg gjøre utover å resirkulere, kjøpa mindre, ikke kaste mat, ikke fly? spør han og legger til: – Naturen er livsviktig for meg. Det er i naturen jeg henter krefter, får skapertrang og inspirasjon, finner ekte og ofte svært enkle gleder. Det er der musikken på mange måter kommer til live. Gjennom å være i natur, bruke og oppleve den.
– Jeg håper at den nye klimarapporten til FN kan være med å få folk til å åpne øynene for hva som skjer. Vi har ikke lenger tid til å stikke hodet i sanda, vi må reagere! Jeg håper denne plata kan være med på å inspirere og motivere folk til å ta et samfunnsansvar når det kommer til miljø og natur, avslutter Karl Seglem.

Turné
Førstkommende fredag slippes Nunatak på CD og vinyl, og fredag 9. november blir albumet tilgjengelig digitalt, og det hele feires med en omfattende plateslippturné i Norge og Tyskland som starter på Folkelarm i Oslo.

27.10.18 Voss, Norge
08.11.18 Oslo, Norge
09.11.18 Voss, Norge
10.11.18 Hadeland, Norge
11.11.18 Øvre Årdal, Norge
15.11.18 Puchheim, Tyskland
16.11.18 Munchen, Tyskland
17.11.18 Berlin, Tyskland
18.11.18 Berlin, Tyskland
21.11.18 Bremen, Tyskland
22.11.18 Marburg, Tyskland
23.11.18 Einbeck – Sulbeck, Tyskland
24.11.18 Syke, Tyskland

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev