Nyhet

Smeltedigelen åpner med Flere Farger

Smeltedigelen i Mo i Rana åpner onsdag 24. oktober med Flere Farger, en forestilling med musikk, dans og lek fra 20 ulike nasjonaliteter. Festivalen fortsetter fram til søndag med blant annet Solveig Slettahjell og Ensemble Denada med Torun Eriksen på programmet.

Smeltedigelen gjentar suksessen fra i fjor og åpner hele festivalen med prosjektet Smeldedigelen Ung – Flere Farger. I år presenteres en helt ny forestilling med mer musikk, dans og lek fra hele 20 ulike nasjonaliteter. Forestillingen onsdag vises både kl 17 og 19 på Nordland Teater Hovedscenen.
Den offisielle åpningskonserten med den folkekjære musikern og låtskrivern Terje Nilsen finner sted torsdag 25. oktober i Meyergården Spektrum. Solveig Slettahjell, Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Ola Kvernbergs Steamdome og Bugge Wesseltoft er blant konsertene på årets festivalprogram. Det bli også Filmkonsert Veiviseren, Unge talenter, Jåzzungan, foredrag om Smeltedigelens historie med mer. Per Husby byr på en uformell jazz-historietime fra pianokrakken med godbiter fra Randi Hultins arkiv. Se hele festivalprogrammet her.

Fargesprakende forestilling
Ole Hamre, perkusjonist og komponist, er mannen bak Fargespill/Flere farger. Konseptet startet i 2004 som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen. Ole Hamre og kona, sangeren og pedagogen Sissel Saue, rekrutterte unge flyktninger og asylsøkere fra 7 til 22 år med bakgrunn fra hele verden. Med disse i sentrum satte han sammen en fargesprakende forestilling fylt av sang og dans fra barnas respektive hjemland. Gjennom kunsten skapte de et unikt fellesskap på tvers av og på tross av alle ulikheter, det være seg forskjellig religion, språk eller sosiale klasser.
Rana Kulturskole er prosjektleder for «Smeltedigelen Ung- Flere farger», som er et samarbeid mellom Smeltedigelen musikkfestival, Rana kulturskole, Lyngheim skole, Sydsamisk teater, Nordland teater, Rana voksenopplæring, Vefsn kulturskole, Kraft dansestudio, Hemnes voksenoplæring og Den kulturelle skolesekken. Tor-Petter Aanes stiller også i år som musikalsk ansvarlig sammen med innleid band samt musikere fra KammeRana. Festivalen har i år hentet inn den erfarne koreografen Jeran King fra Fargespill.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev