Nyhet

Westerhus på veien med bestillingsverk

Stian Westerhus legger ut på på veien med bestillingsverket V. Turneen som åpner på Blå i Oslo tirsdag 16. oktober skal også innom Kongsberg, Bodø, Tromsø og Trondheim.

Bestillingsverket V ble initiert av Nasjonal jazzscene og urframført på Victoria i Oslo da jazzscenen åpnet jubileumssesongen 19. januar i år. Her møter vi Westerhus i en mer kammermusikalsk form, flankert av særegne musikere med sterke individuelle uttrykk. Nasjonal jazzscene beskriver bestillingsverket som «en elektroakustisk supernova, en dundrende, hvesende, puffende mekanoakustisk galaktisk maskin som svetter olje og puster metall mens den spytter ut englekor som faller sakte mot jorden». Stian Westerhus (gitar og vokal) har med seg Helge Sten (buchla-synth), Frode Haltli (akkordeon), Ståle Storløkken (flygel og synther) og Erland Dahlen (trommer).

Stian Westerhus er en spydspiss i sin generasjon musikere og har hele tiden brutt ny mark med gitaren, både på egen hånd og i samspill med andre. I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester og nå sist for Nasjonal jazzscene.

Turné:
16/10 – BLÅ, OSLO
17/10 – Energimølla, Kongsberg
18/10 – Stormen, Bodø
19/10 – Kulturhuset, Tromsø
20/10 – Dokkhuset, Trondheim

Fra forsiden

Nyhet

Ny festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival

Ragnhild Menes er ansatt som ny festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival. - Med Ragnhild vil Kongsberg Jazzfestival få en leder med tydelig kunstnerisk retning og vilje, sier styreleder Juel Rye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev