Nyhet

Dølajazz åpner med jubileumsforestilling

Dølajazz i Lillehammer markerer 40 år med stor jubileumsforestilling på festivalens åpningskveld 18. oktober. På scenen står blant andre Maren Selvaag, Ellen Andrea Wang og Magnus Bakken.

DølaJazz har en stolt tradisjon for å dyrke unge talenter, og de gis en selvfølgelig plass i hovedprogrammet i jubileumsåret. Hvert år deler DølaJazz ut en talentpris til en ung utøvende i jazzsjangeren som har bemerket seg spesielt med sitt talent. Jubileumsforestillingen i Maihaugsalen blir et gjenhør med tidligere talentprisvinnere.
Det blir musikk, taler og overraskelser, det hele under musikalsk ledelse av byens egen pianist Maren Selvaag. Bandet består ellers av Ellen Andrea Wang (bass), Magnus Bakken (saksofon), Nilas Granseth (trombone), Ruben Gilje (tangenter) og Amund Kleppan (trommer). Det blir flere musikalske gjester denne kvelden.

Jubileumsprogram
Dølajazz på Lillehammer feirer i oktober 40-årsjubileum. Festivalen ble arrangert første gang i 1978 og har med unntak av årene 1988 – 90 vært arrangert hvert år. Hovedartist på jubileumsfestivalen blir Jan Garbarek. På årets program står også Arild Andersen, slik han gjorde på den aller første dølajazzen i ‘78.
Festivalen har sitt tyngdepunkt i jazzens kjerneområde med ambisjon om å presentere et utvalg av det beste innen norsk jazz supplert med enkelte konserter med utenlandske band og artister. Barn og ungdom er en prioritert målgruppe, både som tilhørere og som utøvere. Særlig er festivalen kjent for JazzIncubator, et tilbud til band med unge musikere fra hele Europa på spranget til en profesjonell karriere. Ved siden av det ordinære konsertprogrammet arrangerer Dølajazz diverse andre tilbud som bedrifts-, institusjons- og barnekonserter.
Se hele jubileumsprogrammet her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev