Nyhet

Albatrosh til Russland

Eyolf Dale og André Roligheten turnerer for første gang i Russland med Albatrosh i oktober.

Den prisvinnende norske duoen Eyolf Dale og André Roligheten, bedre kjent som Albatrosh, har samarbeidet og turnert i over 10 år over store deler av verden. Nå er de klare klare for en ukes turné i Russland. Turnéen strekker seg fra St. Petersburg i vest, til Zhelesnogorsk i øst, og avsluttes i Moskva på Kozlov Jazz Club. Dette er første gang de spiller i Russland, et land begge to har vært interessert i og fasinert av lenge, gjennom russisk klassisk musikk, kultur og litteratur. Duoen jobber for tida med nytt repertoar og det planlegges en liveplate fra turnéen.

Foruten duoens fem plater, med «Night Owl» som foreløpig siste, er både Dale og Roligheten er kjent fra en rekke kritikerroste prosjekter de siste årene, bl.a. Gard Nilssen Acoustic Unity, Wolf Valley, Roligheten m.m. Musikken omtales ofte som tett og dynamisk, og har et nærmest grenseløst skille mellom komposisjon og improvisasjon.

Turnérute:
15.10 Petrovsky Book Club, Voronezh
16.10 XXII MuzEnergo Festival, Dubna
17.10 DMSH, Zhelenogorsk
18.10 Arts Institute (KGII), Krasnojarsk
19.10 JFC Jazz Club, St. Petersburg
20.10 Catharsis Art Space, Kaliningrad
21.10 Kozloy Jazz Club, Moskva

Turnéen er støttet av Music Norway og Kulturrådet

Fra forsiden

Nyhet

David Fricke har hatt litt av en helg

Et nytt Jazznytt er ute! Cover-story Kim Myhr har laget spilleliste med inspirasjonene sine, Bent Sæther har gitt TO blindebukkintervjuer og spilt en fantastisk konsert, ny info om den danskeste jazzlåten har kommet til overflaten, Rolling Stone-redaktør David Fricke var på alle konsertene, det var vi også og snart er det allEars. Now’s the time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev