Nyhet

StåOppJazz feirer 15 år med minifestival

Det har gått 15 år siden konsertkonseptet StåOppJazz i Bergen så lyset for første gang, og det feires med minifestival i Teglverket på Kvarteret 4. og 5. oktober.

På Det Akademiske Kvarter i Bergen har studenter og andre blitt eksponert for kvalitetsmusikk og fått utvidet sin musikalske horisont siden oppstarten av StåOppJazz i 2003. Allerede i sitt andre år som konsept ble det klart at det var her for å bli; prisen for årets klubb, delt ut av Bergensprisen, ble tildelt til nettopp StåOppJazz i 2005. Nivået fortsetter å holde seg høyt, med artister som Krakow, Nathalie Nordnes og Natalie Sandtorv på scenen. I dag er tilbudet enda bredere enn det var den gang, Det arrangeres flere konserter i semesteret og ønsket er å tiltrekke både jazzinteresserte og andre nysgjerrige.

Har hjulpet unge jazztalenter fram i 15 år
Det er Studentorganisasjonene Aktive Studenters Forening (ASF) som står bak StåOppJazz. Sturle Sandvik fra ASF booking er hovedansvarlig for StåOppJazz og mener at konseptet er svært viktig for å få fram unge i bransjen:
– StåOppJazz er og har vært viktig for jazzmiljøet i Bergen, særlig for å vise fram jazz og nisje-musikk til og fra studentmiljøet. For mange artister har SOJ vært viktig i starten av karrieren som for eksempel Gurls, Broen, Hanne Hukkelberg og Natalie Sandtorv. Samtidig som lokale jazzband spiller sine første live-konserter der har også store nasjonale stjerner som Farmers Market vært på besøk. På Kvarteret arrangeres også ”Jazzå” av Bergen Realistforening (som gikk ut av SOJ-samarbeidet i 2017) og Studentersamfunnet, og dette er et like flott konsept som også er viktig for Kvarteret og jazz-miljøet, forteller Sandvik.

Jubileumsfestival
Nå er StåOppJazz blitt 15 år, og det skal feires. Jubileet arrangeres som en mini-festival i Teglverket på Kvarteret, der det over to kvelder blir fokus på «up-and-coming» artister innen sjangeren. Med seg på feiringen den 4. og 5. oktober får ASF besøk av blant annet det lokale stjerneskuddet Katarina Lunde, duoen Daiisy; frontet av bergenske Thea Emilie Wang, og Trip Advisor; et band med studenter fra jazzlinja på Griegakademiet. Det blir til sammen seks forskjellige artister med et bredt spekter og man kan forvente alt fra improvisert samtidsmusikk til elektronisk jazzpop, forteller arrangøren.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev