Nyheter

Knut Riisnæs Kvartett på sørnorsk-turné

Knut Riisnæs Kvartett skal i perioden 13. til 20. september på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Dølen Konsertserie, Skiensjazzdraget og Bø Jazzklubb skal ha konsert på turnéen.

Knut Riisnæs har lenge vært en av våre ledende saksofonister og har gjennom store deler av sin musikerkarriere hatt sine egne band. Samtidig har han medvirkning i mange andre musikeres prosjekter og på en lang rekke plateutgivelser. Knut Riisnæs har utgitt 5 plater i eget navn, mottatt to Spellemann-priser og fått Buddy-prisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Det er altså en særdeles merittert jazzmusiker som besøker sørnorskregionens jazzklubber med sin egen kvartett på denne turnéen.

Den forrige plateutgivelsen hans, 2nd Thoughts, ble utgitt på Losen Records høsten 2016 til svært gode omtaler. Stilistisk er kvartettens musikk forankret i 60-70-tallsjazz i en kombinasjon av materiale av bandmedlemmene, originalkomposisjoner av kjente jazzmusikere og enkelte standardlåter. De øvrige bandmedlemmene er alle godt etablert blant de fremste musikerne på den norske jazzscenen: Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass og Tom Olstad – trommer. Sammen med Knut Riisnæs utgjør de en særdeles samspilt enhet som stortrives i dette bandets  musikalske univers.
I anmeldelsen av 2nd Thoughts-platen på jazzinorge.no, skrev Terje Mosnes blant annet dette: «Fossum og Olstad er hovedsakelig et velsmurt og vitalt drivverk med forholdsvis få øyeblikk i den klanglige forgrunnen, Aarum veksler mellom å kompe, spille melodien og levere frapperende kor, mens bandlederen selv beveger seg mellom melodi og kor med den tonekontrollen og fraseringsfølsomheten som har gjort ham til en av Europas fineste tenorister gjennom 40 år.»

Turnerute:
Torsdag 13.09.: Arendal Jazzklubb. Fredag 14.09.: Risør Jazzklubb. Lørdag 15.09.: Flekkefjord Jazzklubb. Søndag 16.09.: Mandal Jazzklubb. Mandag 17.09: Kristiansand Jazzvesen. Tirsdag 18.09.: Dølen Konsertserie, Evje. Onsdag 19.09.: Skiensjazzdraget. Torsdag 20.09.: Bø Jazzklubb.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Jula er Nord-Korea, mann!

Hanna Paulsberg inviterer til lavskuldra kosegig på Herr Nilsen, vi hører på The Trio og Poing arrangerer pøbeljul.

Nyheter

Ni nyheter til Moldejazz-jubileet

Saksofonlegenden Charles Lloyd kommer tilbake til Moldejazz. John Zorn er klar med fire nye AiR-konserter, og det blir gjensyn med den musikalske monologen Driving Miles. I tillegg er ministorbandet The Hot White Chocolates, Espen Berg Trio og D'Sound klare for festivalens 60-årsjubileum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev