Nyheter

Kulturdebatt under Arendalsuka

Fredag 17. august arrangerer Arrangørforum og Balansekunst en stor kulturpolitisk debatt under Arendalsuka. Den kommende kulturmeldingen, regionreformen samt likestilling og mangfold blir tema i denne debatten, som får et tungt politisk panel med blant annet kulturminister Trine Skei Grande.

Som medlem av både Arrangørforum og Balansekunst er Norsk jazzforum medarrangør av en stor kulturdebatt under Arendalsuka. Kulturminister Trine Skei Grande stiller i panel med blant annet leder og representanter fra Stortingets familie- og kulturkomité. Christian Strand, programleder i NRK, leder debatten. Umiddelbart etter blir det konsert med Erlend Ropstad og og Erlend Viken.

Tungt politkerpanel
Debatten har fått tittelen «Kulturen inn i en ny tid: politikk, verktøy og resultater». Den kommende kulturmeldingen, regionreformen samt likestilling og mangfold blir tema. Innledningsvis bli det en samtale med kulturminister Trine Skei Grande før politikerpanelet tar plass sammen med statsråden. I panelet sitter Oslo-byråd for kultur, Rina Mariann Hansen (Ap) samt medlemmer fra Stortingets familie- og kulturkomité: leder Kristin Ørmen Johnsen (H), Geir Jørgen Bekkevold (Krf), Freddy Øvstegaard (Sv) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp).
Debatt og konsert arrangeres i Bakgården. Dørene åpner kl 11.30 og debatten starter kl 12.00. Er du ikke tilstede på Arendalsuka kan du følge debatten direkte her på facebook.

Bak arrangementet står Balansekunst samt organisasjonene i Arrangørforum: Norske Konsertarrangører, FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans, Norsk Viseforum, Norsk jazzforum, Norske kulturhus, Norske Festivaler, Ny Musikk, Klassisk, Norsk Bluesunion (NBU) – Norwegian Blues Union og Musikkutstyrsordningen.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Tollef Østvang

I februar reiser trommeslager Tollef Østvang på USA-turné med Friends & Neighbors. Ved siden av en rekke bandprosjekter finner den travle musikeren også tid til fagforeningsverv og konsert- og festivalarrangering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev