Nyhet

Alternativ Øya-løype

Rohey, Susanna, Bendik Giske, Fieh og Ola Kvernbergs Steamdome spiller på Øyafestivalen i Oslo denne uka. Jazznytts Audun Vinger inviterer til samtaler og musikk i Biblioteket.

Øyafestivalen er i gang i Tøyenparken fra onsdag 8. august, og det er som vanlig mye spennede å høre også utenom de store trekkplasterne.
Britiske The Comet is Coming spiller instrumentalmusikk inspirert av både Sun Ra og Zappa, og onsdag spiller de i Hagen kl 21. Torsdag på Vindfruen spiller Fieh soulinspirert musikk, og med seg på scenen har hun en gjeng gode venner, som krydrer låtene med passe doser funk og R&B.
Fredag ettermiddag blir man nødt til å småløpe mellom scenene for å få med seg alle go’bitene. Susanna åpner vakkert på Vindfruen kl 14.15. Hun har med seg den sveitsiske barokk-harpisten Giovanna Pessi, trekkspilleren Frode Haltli og felespiller og folkesanger Tuva Syvertsen. Femti minutter senere står Rohey på scenen i Amfiet med sin musikk i krysningspunktet mellom jazz, soul og funk. I HiFi Klubben kl 15.55 spiller saksofonist Bendik Giske med lydkunstner Amund Ulvestad. Vi har vært fans i årevis og er ekstremt glade for at Bendik endelig skal spille i Tøyenparken, skriver festivalen i programmet. Ola Kvernbergs Steamdome tar ettermiddagen inn mot kveld kl 17.50 i Vindfruen.

Samtaler i Biblioteket
Festivalens tre første kvelder inviterer Audun Vinger fra Jazznytt til samtaler og musikk på den lille Bibliotekscenen. Først ut onsdag blir det møte med OWL. Danske Signe Krunderup Emmeluth har beriket norske ører med sin nyskapende bruk av saksofonen, og manipulasjon av den. Hun er involvert i flere prosjekter, på Biblioteket opptrer hun med duoen OWL, som hun har sammen med gitarist og lydelektriker Karl Bjorå, som blant annet har gitt lyd av seg i Megalodon Collective. Torsdag kommer Andreas Hoem Røysum & Andreas Wildhagen duo. Ved siden av egen musikk med band som Miman, Marthe Lea Band og Guro Moe, er klarinettisten Andreas Hoem Røysum også en av initiativtakerne til protestfestivalen Motvind. Han vil snakke litt om dette, og ikke minst fremføre musikk skapt der og da for anledningen, sammen med trommeslageren Andreas Wildhagen, som ellers er å høre i band som Paal Nilssen-Love Large Unit, Avatar, Nakama og Jonas Cambien Trio.
Hans Hulbækmo & Anders Røine duo besøker Bibliotekscenen fredag kveld. Hulbækmo, trommeslager i blant annet Broen, Skadedyr, Moskus og Atomic, kommer direkte dit fra konsert med Ola Kvernbergs Steamdome. Den godt oppvarmede Hulbækmo kommer for å gjøre noe av det morsomste han vet om: spille duo med den originale folkemusikeren Anders Røine. Langeleikspiller, munnharpist og vokalist Røine er blant annet den ene halvdelen av Sudan Dudan, som opptrådte på Øya i 2012. Sammen med blant andre Hans Hulbækmo fikk han også Spellemannpris for sin musikk til «Kristine Valdresdatter».

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev