Nyhet

Tromsø Jazzfestival andre helgen i august

Marit Sandvik & Nova Onda, Ola Kvernbergs Steamdome, John Pål Inderberg Trio og Hanne Hukkelberg står på programmet til Tromsø Jazzfestival som arrangeres 9. – 12. august.

For tredje år på rad arrangeres Tromsø Jazzfestival i august, og John Pål Inderberg Trio er første band ut på åpningskvelden torsdag 9. august. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har Inderberg turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. I trio med Håkon Mjåset og Trygve Waldemar Fiske rendyrker de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag. Tre generasjoner musikere i samme lekegrind torsdag kl 19.

Marit Sandvik er på hjemmebane når hun spiller søndag 12. august med sitt band Nova Onda. Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, omfavner Marit Sandvik & Nova Onda den brasilianske musikktradisjonen og gir den et eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig. Bandet, som ble etablert i 2013, er nå ute med sin første full-lengder, albumet FLOR. Musikken er en blanding av egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

Tromsø Jazzfestival presenterer ellers Hanne Hukkelberg, Aleksander Kostopoulos, White Ascot, Cory Henry an the Funk Apostles, Juno, Steamdome og Wenche Myhre & Tromsø Storband. Mer om festivalprogrammet her.

Fra forsiden

Nyhet

Norway at jazzahead! 2019

To hundre nordmenn er på plass i Bremen, inkludert 117 musikere, når Norge er partnerland på den internasjonale bransjefestivalen jazzahead! i Tyskland. Torsdag 25. april braker det løs med åpning av messen og showcasekvelden Norwegian Night.

Meld deg på vårt nyhetsbrev