Nyheter

KUD støtter den norske satsingen på Jazzahead

Norge skal være partnerland på verdens største jazzmesse, Jazzahead i Tyskland, i 2019, og Kulturdepartementet bevilger 400 000 kroner til den norske satsingen.

Norge vil være fokusland på tre store kulturarrangementer i Tyskland i 2019: Bokmessa i Frankfurt, Berlin Internasjonale Filmfestival (Berlinalen) og Jazzahead i Bremen. Kulturminister Trine Skei Grande sier i en pressemelding at dette er den største utenrikskulturelle satsingen i nyere tid.

— Jeg stolt over at norsk kunst og kultur er så ettertraktet, og det tyske markedet er særdeles viktig for det internasjonale kulturarbeidet vårt. Norge som fokusland på disse tre arrangementene har kommet etter iherdig innsats fra bransjene selv. Jeg er glad for å kunne støtte satsingen på norsk jazz under Jazzahead i 2019, sier Skei Grande.

Kulturdepartementet gir når kr 400 000 til Norsk jazzforum som sammen med Music Norway står bak den norske satsingen på Jazzahead. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead i 2019. Som partnerland vil norsk jazz være godt synlig med sentral plassering i messehallen. Det blir norsk musikk under den store gallakonserten i tillegg til en egen showcasekveld, Norwegian Night, med åtte norske band. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kunst presenteres i Bremen gjennom kunstutstillinger og på andre arenaer.

 

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev