Nyhet

Gard Nilssen er AiR på Moldejazz 2019

På årets siste festivaldag offentliggjorde Moldejazz at trommeslager Gard Nilssen blir Artist In Residence i 2019.

Artist In Residence på Moldejazz 2019 er Gard Nilssen, en av Norges travleste og mest kreative trommeslagere, forteller Moldejazz i en pressemelding lørdag 21. juli. Gard Nilssen har et bankende hjerte for jazz og improvisert musikk, og har gjestet Moldejazz en rekke ganger og med mange ulike band, senest i 2017 med en triokonsert med Pat Metheny og Arild Andersen som ble omtalt med de største superlativer.
Planleggingen av neste års residency er godt i gang, og det vil bestå av en miks av etablerte prosjekter, premierer og spesialprosjekter.

Gard Nilssen er født i Skien i 1983. Han har sin bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU og ble allerede i 2006 tildelt tittelen Årets unge jazzmusiker med bandet Puma. Han har turnert i de fleste kriker og kroker av verden og gitt ut plater på selskap som Clean Feed, Rune Grammofon, ECM og Hubro. Diskografien er omfattende og han har vært aktiv i band som Bushman´s Revenge, Cortex, Zanussi 5, Obara 4, Astro Sonic, Starlite Motel, Lord Kelvin, i duoen sPacemoNkey med Morten Qvenild, i Team Hegdal og i flere inkarnasjoner av Trondheim Jazzorkester. Han har også gitt ut soloalbum og har de senere år ledet bandet Gard Nilssen’s Acoustic Unity, som allerede har rukket å utgi et Spellemann-nominert studioalbum og en kritikerrost trippel liveplate. I en årrekke har han også vært fast medlem i Susanne Sundfør sitt band.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Kulturtantas revansje

James Wood er en av verdens fremste litteraturkritikere og snakker om seriøse observeringer, trommeslagere og sitt forhold til Oslo, Ragnhild Brochmann tar kulturtanta i forsvar og vi tar en kort prat med Mette Henriette.

Nyheter

Nytt sommerjazztilbud for unge

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp på Østlandet i juni. Påmelding er åpnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev