Nyhet

Gard Nilssen er AiR på Moldejazz 2019

På årets siste festivaldag offentliggjorde Moldejazz at trommeslager Gard Nilssen blir Artist In Residence i 2019.

Artist In Residence på Moldejazz 2019 er Gard Nilssen, en av Norges travleste og mest kreative trommeslagere, forteller Moldejazz i en pressemelding lørdag 21. juli. Gard Nilssen har et bankende hjerte for jazz og improvisert musikk, og har gjestet Moldejazz en rekke ganger og med mange ulike band, senest i 2017 med en triokonsert med Pat Metheny og Arild Andersen som ble omtalt med de største superlativer.
Planleggingen av neste års residency er godt i gang, og det vil bestå av en miks av etablerte prosjekter, premierer og spesialprosjekter.

Gard Nilssen er født i Skien i 1983. Han har sin bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU og ble allerede i 2006 tildelt tittelen Årets unge jazzmusiker med bandet Puma. Han har turnert i de fleste kriker og kroker av verden og gitt ut plater på selskap som Clean Feed, Rune Grammofon, ECM og Hubro. Diskografien er omfattende og han har vært aktiv i band som Bushman´s Revenge, Cortex, Zanussi 5, Obara 4, Astro Sonic, Starlite Motel, Lord Kelvin, i duoen sPacemoNkey med Morten Qvenild, i Team Hegdal og i flere inkarnasjoner av Trondheim Jazzorkester. Han har også gitt ut soloalbum og har de senere år ledet bandet Gard Nilssen’s Acoustic Unity, som allerede har rukket å utgi et Spellemann-nominert studioalbum og en kritikerrost trippel liveplate. I en årrekke har han også vært fast medlem i Susanne Sundfør sitt band.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev