Nyhet

Klart for Moldejazz

Modejazz åpner mandag 16. juli. Festivaluka byr på blant annet årets Artist In Residence Maria Schneider, Tord Gustavsen Trio, Jan Erik Vold & Arild Andersen Duo, Mathias Eick Quintet, Gurls, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Paal Nilssen-Love XL Unit, Trondheim Voices, Steamdome og Silje Nergaard.

Artist in Residence på Moldejazz 2018, komponist og orkesterleder Maria Schneider, står for åpningskonserten sammen med Ensemble Denada mandag 16. juli. Schneider avslutter også festivalen i domkirken sammen med Trondheimsolistene og Eir Inderhaug.

Festivaluka har ellers svært mye godt å by på. På programmet står også Hudson, med John Scofield og Jack DeJohnette i spissen, Trondheim Voices og Paal Nilssen-Love XL Unit. Dave Holland vender tilbake til Moldejazz med nytt spennende triosamarbeid med Zakir Hussain og Chris Potter. Mathias Eick presenterer musikken fra sitt nye ECM-album «Ravensburg». Det blir Norgesdebut for den spennende britisk-bahrainske trompeteren Yazz Ahmed. Stjernesaksofonisten David Sanborn returnerer til Molde for første gang siden han var på festivalen med Legends-prosjektet med Eric Clapton i 1997. Det blir konsertpremiere på det nye ECM-albumet til Tord Gustavsen Trio, og de to Moldejazz-veteranene Jan Erik Vold og Arild Andersen inngår et nytt duo-samarbeid. I Alexandraparken vil Lucky Chops og Mambo Companeros sørge for høy stemning. Det bli en knallsterk klubbnatt-avslutning på Plassen når Motorpsycho er tilbake i Molde med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg som gjester. I tillegg til dette kommer Moldejazz-kjenningene Red Hot og Ytre Suløens Jass-Ensemble.

Se hele Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Håpar det ikkje lét som eit storband

Til OJKOS sin fjerde konsert er det trompetist Lyder Øvreås Røed som er huskomponist. Vi tok ein prat med Lyder på Victoria under den siste øvinga før konserten tysdag 26. februar.

Nyhet

Ni nye band klare for Jazzfest

Hildegunn Øiseth og Eldbjørg Raknes kommer til Jazzfest i Trondheim med hvert sitt bestillingsverk. Madeleine Peyroux og Beady Belle er blant andre Jazzfest-klare artister.

Meld deg på vårt nyhetsbrev